Lili je bila asistentkinja đavola koji nosi „Pradu“: Evo šta je sve korisno naučila od Ane Vintur

26.07.2021

14:20 >> 22:38

0

Autor: Z. A.

Devojka je bila deo realne priče koju vodi moćna žena modnog sveta

Lili je bila asistentkinja đavola koji nosi „Pradu“: Evo šta je sve korisno naučila od Ane Vintur
Copyright Instagram: lilystav/ Pofimedia

Film „Đavo nosi Pradu” 30. juna ove godine proslavio je 15. rođendan, a i danas je važan iz mnogo modnih, životnih i filmskih razloga.

Film iz 2006. snimljen je po istoimenoj knjizi Loren Vajsberger, ostvario je zaradu od 326 miliona dolara, Meril Strip je uloga Mirande Prisli donela 14. nominaciju za „Oskara“, modne kombinacije iz filma i dalje su atraktivne…

Podsetimo se, priča prati Endi (En Hatavej), mladu asistentkinju okrutne i bezdušne Mirande, urednice modnog časopisa (Meril Strip), koja je u realnosti Ana Vintur.
U stvarnoj ulozi Mirandine, odnosno Anine asistentkinje bila je Lili Stav Gildor. Ona je radila neko vreme u „Vogu“ kao asistentkinja slavnog đavola koji nosi „Pradu“, a u međuvremenu je ta iskustva podelila na TikToku i počela da se bavi dizajnom.

možda će vas i ovo zanimati

Lili Stav Gildor (29) živi u LA, radila je kao jedna od tri pomoćnice glavne urednice američkog „Voga“ od januara 2014. do maja 2015. i skupila ogroman broj pratilaca na TikToku deleći iskustva sa tog posla.
Priče su pobudile sličnu pažnju kao i knjiga koju je napisala bivša poslovna sekretarica Ane Vintur, koja je poslužila i kao predložak za film „Đavo nosi Pradu’“.

Lili Gildor sada radi kao dizajnerka tekstila, a u svom u prvom videu otkrila je da je od Ane naučila to da su dobre veze jako važne u životu.

@lilystavstudio

Thank you SO much for the love on part I!!!!! Made me so excited for more 💓💓💓 #annawintour #highfashiontiktok #voguemagazine #businesstips

♬ original sound – Lily Stav Design Studio

– Toliko sam naučila od nje! Učila sam o poslu, o medijima, o modi. Pre godinu dana započela sam vlastiti posao kao dizajnerka tekstila i još uvek koristim neke od pinformacija koje sam dobila od nje – kaže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld)

Lili dodaje kako Ana ne govori o nepotizmu kad govori o važnosti veza, nego o tome da treba održavati lične odnose s važnim ljudima.

– Na primer, pošaljite čoveku rukom napisanu zahvalnicu, ljudima se to sviđa – rekla je.

@lilystavstudio

Lessons from the devil wears Prada #annawintour #highfashiontiktok #voguemagazine #lifelessons #businesstips #freelancedesigner

♬ original sound – Lily Stav Design Studio

– Kad ste na razgovoru za posao i neko vas pita koje aktivnosti radite van posla, ne spominjite da vežbate, trčite, praktikujete jogu ili nešto slično jer gotovo svi to rade, pa to nije nešto jako zanimljivo – savetuje u jednom od videa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Stav Gildor (@lilystav)

– Istaknite ono što vas razlikuje od konkurencije, neke prave stvari – objasnila je u drugom videu na tu temu. U trećem nastavlja s važnim modnim savetima.

– Ako imate pet zaista elegantnih i kvalitetnih letnjih odevnih kombinacija, nosite ih redom od ponedeljka do petka sve dok sezona ne završi jer ćete na taj način maksimalno iskoristiti odeću, a ne učestvujete u ciklusu prekomerne potrošnje. Izgledaćete samouvereno, kao neko ko je stvarno šik i nije opterećen stalnim smišljanjem novih odevnih kombinacija. Otkriću vam tajnu: svi koji su šik u „Vogu“ to tako rade – kaže.

@lilystavstudio

Secret to Vogue style: outfit repeating!! #voguemagazine #annawintour #highfashiontiktok #textiledesigner #outfitrepeater

♬ original sound – Lily Stav Design Studio

Lili kaže kako je posao kod Ane dobila zahvaljujući poznanstvima sa čovekom iz ljudskih resursa u „Conde Nastu“, koji je njen CV prosledio kad je mesto postalo dostupno, iako se pre toga prijavila za čak četiri radna mesta u časopisu koji se smatra modnom biblijom. Bila je na razgovoru za njih i nije dobila nijedan posao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lily Stav Gildor (@lilystav)

– Studirala sam istoriju umetnosti i fakultet likovne umetnosti, i u to vreme nisam razmišljala o praksi u modnom svetu. Neću lagati i reći da sam posao dobila samo poslavši prijavu: poznavala sam nekoga ko je poznavao nekoga ko je radio u kancelariji za ljudske resurse u „Conde Nastu“, tako da sam njima mogla poslati svoju biografiju – kaže. Oni su je preporučili za taj posao, prenosi Daily Mail.

Meril Strip / Profimedia

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike