Šale na račun kreacija sa crvenog tepiha: Žena pravi stajlinge od toalet-papira, pene za brijanje, starih najlonki i kesa za đubre (VIDEO)

20.10.2022

15:03

0

Autor: Z. A.

Postala je stručnjak za pretvaranje svakodnevnih predmeta u toalete za crveni tepih, nada se da će podsetiti ljude da se stil ne može kupiti

Šale na račun kreacija sa crvenog tepiha: Žena pravi stajlinge od toalet-papira, pene za brijanje, starih najlonki i kesa za đubre (VIDEO)
244547968_435294444691255_2233790229242264069_n - Copyright Instagram: angelicahicks

Anđelika Hiks oponaša odevne kombinacije slavnih osoba na crvenom tepihu i modela s pista materijalima koje pronađe u svom domu. Reinterpretacije visoke mode tako nastaju od odeće koju ima, ali i od alu-folije, vreća za smeće, kovid maski… mašti nema kraja.

Za svoje filmiće kaže da su „kao igranje preooblačenja, ali za odrasle“. I super su zabavni jer svakako imaju dobru dozu humora, a možda i sprdnje...

Anđelika Hiks je umetnica poznata po smešnim videima u kojima reinterpretira visoku modu iz udobnosti vlastitog doma i sa stvarima koje u njemu pronađe.

Ona ima 29 godina, Britanka je sa adresom u Njujorku i stekla je više od 100.000 pratilaca na svom Instagram nalogu @angelicahicks. Objavljuje ilustracije nadahnute modom i kulturom, a u novije vreme i rekonstrukcije dizajna visoke mode, ali za malo novca uključujući venčanicu Terese Giudice koju je rekonstruirala pomoću toaletnog papira i Balenciaginu haljinu koju je na reviji nosila Naomi Kambel 2022. čiji dizajn je prekopirala pomoću kesa za đubre.

Prema njenoj veb-stranici, njena umetnička dela dovela su do suradnje s Metropolitan Museum of Art uoči Met gala 2019, kao i „Gučijem“ i „Yoox Net-a-Porter Group“.

Govoreći o svom popularnom formatu ponovnog kreiranja dizajnerskog izgleda, Hiksova je izjavila: „To je kao igra odievanja, ali za odraslu osobu.“

Takođe je rekla kako je radila „na periferiji mode“ nakon studija istorije umetnosti. Diplomirala je na koledžu u Londonu i osetila pritisak da krene tradicionalnim putem u umetnost.

Hiksova je prethodno objavljivala uporedne slike izgleda s piste ili crvenog tepiha i svog, a u leto 2021. godine razvila je to u video-seriju koja prikazuje proces dizajniranja.

Često koristeći maske za COVID-19 kao grudnjake, aluminijsku foliju kao nakit i vreće za smeće umesto crnog lateksa, Hiksova je postala stručnjakinja za pretvaranje svakodnevnih predmeta iz domaćinstva u toalete koje su se upravo pojavile na crvenom tepihu.

Kaže da se moda često može činiti nedostupnom onima koji si ne mogu priuštiti luksuzne komade odeće ili obuće, ali se nada da će podsetiti ljude „da se stil ne može kupiti“.

Dodala je kako je modna industrija dobro prihvatila njene videe i čini se da se smeje s njom, ali neki komentari javnosti na Instagramu optužuju je za „trolanje“.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike