Kako da najbolje očistite lice? Većina nas pravi jednu veliku grešku, a zbog nje nam se stvaraju akne i miteseri

12.07.2022

16:29

0

Autor: Z.A.S.

Takođe, važno je da obratite pažnju na to koliko dugo vremenski perete lice

Kako da najbolje očistite lice? Većina nas pravi jednu veliku grešku, a zbog nje nam se stvaraju akne i miteseri
Lice - Copyright Profimedia

Baš kao što brinemo o celom telu i baš kao što je higijena celog tela bitna, tako je bitna i higijena lica. Lice spada u osetljivije delove tela jer je svakodnevno konstantno izloženo prljavštini i prašini iz vazduha, a takođe je i pod uticajem šminke.

Važno je da ga svakodnevno peremo i da u tome budemo vrlo temeljni. Sigurni smo da to i radite, kao i da ga redovno čistite, ali je važno da to čišćenje bude obavljeno dubinski, a mnogi od nas ne znaju kako se to ispravno radi, da se na licu ne bi stvarale akne i miteseri.

Profimedia
 

Pre svega, treba da znate da nije dovoljno da šminku skinete samo vlažnim maramicama, jer ćete na taj način skinuti samo površinski sloj prljavštine.

Verovali ili ne, ali ista stvar se dešava i ako lice čistite micelarnom vodom i vaticama. Ukoliko svoje lice perete gelom za umivanje lica i to radite prekratko, takođe pravite veliku grešku.

Ono što bi za vaše lice bilo najbolje jeste da ga perete gelom za umivanje lica i da pritom pazite na vreme. Najbolje bi bilo da ga perete od 30 do 60 sekundi.

Profimedia
 

Važno je i da ne zaboravite na područje oko kose, kao i na nos i na vrat. Istrljajte lice laganim kružnim pokretima, jer ćete tako najbolje skinuti svu prljavštinu s njega i, što je najvažnije, bićete sigurni da se na njemu neće stvoriti miteseri ili akne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike