Šešir je najvažniji letnji modni dodatak: Štiti od sunca i istaći će vašu ženstvenost

12.06.2022

13:22

0

Autor: Z.A.S.

Modela ima mnogo i svaki je lep na svoj način, ali bi najbolje bilo da odaberete onaj koji najviše odgovara vašem tipu lica

Šešir je najvažniji letnji modni dodatak: Štiti od sunca i istaći će vašu ženstvenost
Šešir 2 - Copyright Pixabay

Šeširi su jedan od najlepših modnih detalja, a one letnje, dame vade iz ormara vade ili kupuju nove, već sa prvim toplijim danima.

Gledano sa zdravstvene strane, šešir je prilično važan aksesoar, jer ne samo da vas čini ženstvenima, već predstavlja i najbolju zaštitu protiv sunca, a pored toga štiti i kosu.

Pixabay
 

Pored toga što ih ima po gradu u specijalizovanim radnjama, ali i onim prodavnicama koje prodaju odeću, takođe ih ima na Instagram profilima, pa tako imamo prilike da odaberemo najlepše modele, ali i boje.

Ukoliko niste sigurni kako da izaberete najbolji model za tip vašeg lica, evo nekoliko saveta.

Pixabay
 

Okruglo lice
Ženama sa okruglim licem najbolje će pristajati šeširi sa širokim obodom. Prilikom kupovine, obratite pažnju da obod bude širok najmanje 12 centimetara i da se spušta ka ramenima. Lice će, na ovaj način, delovati manje, a talasast izgled šešira daje optičku varku, zbog čega će lice izgledati duže.

Pixabay
 

Duguljasto lice

Ženama, koje imaju duguljast oblik lica, najbolje stoje šeširi sa širokom krunom, odnosno vrhom šešira. I ovde je reč o optičkoj varki. Naime, širina krune stavlja vodoravan fokus, a to doprinosi tome da lice izgleda šire. Takođe, široki talasasti obod koji izduženom licu daje više linearan izgled, veliki je bonus kod ovog modela.

Četvrtasto lice
Fedora su šeširi s obodom koji padaju nisko od slepoočnica, stavljaju fokus na pogled i zapravo vizuelno zaokružuju i omekšavaju oštru vilicu. Takav model najbolje stoji onim ženama koje imaju četvrtastvo lice. Fedoru možete nositi vrlo nisko, odnosno, možete ga povući do obrva, a to će usmeriti pažnju na obraze.

Pixabay
 

Srcoliko lice
Ukoliko imate oblik lica obrnutog trougla, najbolje će vam pristajati šešir sa ravnim i kratkim obodom, koji je ukrašen trakom, kao boater. Traka će skrenuti pažnju sa pomalo oštrog oblika brade.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike