Ovim trikovima iskusne šminkerke povećavaju oči: Ispratite tri jednostavna koraka i uživajte u njihovim efektima

10.05.2022

10:17

0

Većina smatra da olovka za oči služi samo za iscrtavanje linije gornjih kapaka, a zapravo nije tako

Ovim trikovima iskusne šminkerke povećavaju oči: Ispratite tri jednostavna koraka i uživajte u njihovim efektima
Oči, šminka 4 - Copyright Profimedia

Kada se šminkate, jako je važno da budete svesni svoje fizionomije. Ne zato što vam nešto fali, već zato što je potrebno da znate šta i kako je potrebno da uradite da bi šminka imala dobar efekat.

Primera radi, smokey eyes će uvek lepše i efektnije izgledati na krupnim očima. Sitne oči su zahtevnije i treba dobro da znate šta radite, jer ceo make-up treba prilagoditi.

To, naravno, ne znači da treba da odustanete od šminkanja, već samo da treba da se upoznate sa određenim tehnikama i cakama.

Profimedia
 

Olovku za oči nikako ne bacajte, možete i te kako da bude od koristi. Postoji nekoliko trikova uz pomoć kojih iskusne šminkerke njima povećavaju oči. Ova tri su najbolja, ali i najjednostavnija.

Ispratite nekoliko koraka, jer efekat je zaista fantastičan.

Korak 1: Nabavite olovku u nude nijansi

Vlada pogrešno mišljenje da sve olovke služe da bi se iscrtala linija na kapcima, a to zapravo nije tako. Recimo, one koje su u tonovima boje kože, mogu da otvore pogled i da učine da oko izgleda veće nego što jeste. Dakle, obavezno nabavite olovku za oči u nude nijansi i njome iscrtajte unutrašnju liniju donjeg kapka. Rezultat ćete odmah videti.

Profimedia
 

Korak 2: Razmrljajte

Ne brinite, nema potrebe da sve linije na oku budu precizno iscrtane. Ukoliko imate manje oči, slobodno razmrljajte liniju olovke. Da biste postigli bolji učinak, donji kapak obrubite olovkom tačno uz liniju rasta trepavica. Nakon toga, na spoljnim uglovima oka, razmažite malo liniju. Oko će odmah izgledati veće, a vi ćete biti zadovoljniji.

Profimedia
 

Korak 3: Senčite

Definisana linija koju napravite olovkom ili tušem može još više da smanji oči vizeulno i zato ih obrubite senkom, a pokušajte i sa ovim trikom: Četkicu kojom nanosite senku prvo navlažite, a zatim senku nanesite kao što biste naneli olovku ili tuš. Na ovaj način ćete dobiti efekat mekših linija i većih očiju. Da biste postigli bolji vizeulni izgled, koristite smeđu boju, jer je mnogo bolji izbor od crne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike