Udomite psa: Našim čitaocima na poklon poenteri - velike maze, savršeni kućni ljubimci (FOTO/VIDEO)

10.11.2021

16:50

0

Imati psa znači privilegiju i bezgraničnu ljubav

Udomite psa: Našim čitaocima na poklon poenteri - velike maze, savršeni kućni ljubimci (FOTO/VIDEO)
psi za udomljavanje Katarina Mihajlovic (22) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ljubav između čoveka i psa je zaista posebna i pruža neopisivo zadovoljsvo i dragoceno iskustvo obema stranama, ali ljubav između čoveka i čopora pasa je već nesvakidašnja i teško da je možemo rečima opisati.

Tako, jedan Raško živi sa dva odrasla poentera i njihovih deset potomaka i svima pruža jednaku količinu brige, pažnje i ljubavi, što mu je, kako ističe, potpuno prirodno i nimalo teško. Psima se bavi gotovo ceo svoj život, a pored maženja i redovnih obroka, on vodi računa i o njihovom ponašanju. Naime, Raška bismo mogli nazvati "šaptačem psima", on uspeva da dresira i najneposlušnije četvoronošce, naravno, bez primene ikakvih agresivnih metoda.

Ovaj čovek prepun ljubavi se javio našoj redakciji u želji da usreći još nekoga od naših čitaoca i pokloni mladog čistokrvnog poentera čiji roditelji imaju besprekoran rodovnik. 

Kažemo mladog, jer spletom različitih okolnosti psi su kod Raška već 16 meseci, neke je udumio, a druge nije želeo da poklanja ljudima koji bi ih koristili kao lovačke i radne pse.

- Uvreženo je mišljenje da su poenteri psi koji isključivo služe za lov. Ja ne želim da ovi psi budu bilo čije oruđe za rad, jer tako ne dobijaju ljubav koju i te kako zaslužuju, a i takvi psi znatno kraće žive.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

U prilog svojoj tezi, on kaže da su poenteri izuzetno nežna rasa, čak i pticu kada ulove, oni je u čeljustima donesu do vlasnika nepovređenu od zuba.

Njegovi psi su kućni psi, deo vremena provode napolju, igraju se i istrčavaju, a noću spavaju u kući, tako da su potpuno naviknuti na život u stanu, vaspitani da vrše nuždu napolju, socijalizovani i poslušni.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Kada neko odluči da udomi psa iz mojih legla, ja sam spreman da posvetim desetak dana "imitirajući" uslove sredine u koju pas odlazi - ako je u pitanju grad, voziću ih autom, šetaću sa njima blizu prometnih saobraćajnica i na raspolaganju sam za svaki savet i sugestiju. Želim i da budući vlasnik oseti najlepšu stranu ove rase, a želim i da pas kog poklonim ima kvalitetan i srećan život.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Dodaje i da su poenteri vrlo prilagodljivi, te ako imate već psa u stanu, ne morate da brinete - postaće nerazdvojni prijatelji.

- Potpuno je pogrešno uverenje da poenteri ne treba da žive u kući jer im to predstavlja patnju. Oni u stanu uživaju, šta više u kućnim uslovima oni doživljavaju duboku starost, pa sa svojim ljubimcem možete provesti i do 16 nezaboravnih godina - ističe Raško.

Svaki vlasnik psa zna da mu se njegov četvoronožac neverovatno raduje uvek i svuda, bilo da ste se vratili iz prodavnice posle svega 15 minuta, bilo da ste proveli ceo dan na poslu. 

Ukoliko želite jednog ovakvog prijatelja, za bliže informacije možete kontaktirati Raška Lukića na broj telefona - 069/199 06 71

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike