Gde je i šta radi najpoznatija mačka na svetu: Pričalo se da je njoj ostavio silno bogatstvo, a želeo je i da se venčaju

11.10.2021

10:40

0

Mačka Šupet slovila je za najsrećnijeg ljubimica na svetu jer joj je njen vlasnik Karl Lagerfeld ostavio pozamašno bogatstvo od 270 miliona dolara

Gde je i šta radi najpoznatija mačka na svetu: Pričalo se da je njoj ostavio silno bogatstvo, a želeo je i da se venčaju
šupet - Copyright printscreen/Instagram, choupetteofficiel

Kreativni direktor "Šanela" Karl Lagerfeld, koji je preminuo u februaru 2019. godine, u istoriji mode ostavio je neizbrisiv trag. Ipak, nakon njegove smrti svi mediji su pisali o njegovoj mački Šupet, za koju se tvrdilo da joj je slavni dizajner ostavio bogatstvo od 270 miliona dolara. Međutim, danas se ne zna tačno u čijem je ona vlasništvom.

Šupet je bila jedno od najvažnijih bića u Karlovom životu, bila mu je istinska ljubav. Jednom prilikom je izjavio da bi se s njom venčao kad bi mu zakon to dozvolio. Ljubimica je uživala u luksuznom životu, a i sama je zaradila više od dva i po miliona funti, piše dnevnik.hr.

- Zasad još uvek ne postoji brak između ljudi i životinja. Nikad nisam mislio ću se tako zaljubiti u mačku - rekao je Karl jednom prilikom.

Mačka, inače, ima i profil na Instagramu, gde neko otkriva njene lokacije, ali i uspomene s pokojnim dizajnerom, a u avgustu je raskošnom proslavom obeležen i njen 10. rođendan.

Prema informacijama s te društvene mreže, mačka je letovanje provela u Marbelji, i to u vili s bazenom.

Pre nekoliko dana francuski mediji raspisali su se o aukciji na kojoj će biti prodat veliki broj predmeta koje je Lagerfeld imao u svojih osam rezidencija u Monaku i Francuskoj.

Između ostalog, na prodaji će biti umetnička dela, jakne, kao i činijice koje je koristila njegova mačka.

Šupet je živela veoma luksuznim životom, a imala je ličnog kuvara i dve sobarice, koji su uvek pazili da jede samo najfiniju hranu. Putovala je često privatnim avionom i imala je tretman poput prave princeze.

Mnogi su nakon Karlove smrti nudili da mačka živi kod njih, a ona navodno danas živi s jednom od svojih dadilja.

Šupet je prvobitno pripadala Karlovom prijatelju Baptistu Điabikoniju, ali nakon što ju je dizajner čuvao dve nedelje u 2011. godini, više mu je nije hteo vratiti.

"Žao mi je, ali Šupet je moja", rekao mu je kreator.

Od prvog trenutka koji je provela kod Karla, njen život se u potpunosti promenio. Započela je karijeru modela u avgustu 2012, pozirajući u naručju francuske manekenke Leticije Kaste kod Ajfelovog tornja.

Plavooka mačka poslužila je kao inspiracija za brojne Lagerfeldove kreacije, uključujući poznatu crno-belu kolekciju, kao i za mirisne sveće s njenim portretom, čija cena iznosi više od 250 dolara po komadu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike