Žena je posadila mačju travu u svom dvorištu, ne sluteći šta će se sledećeg trenutka dogoditi (FOTO/VIDEO)

24.04.2022

08:47

0

Samo je želela dvorište puno biljaka

Žena je posadila mačju travu u svom dvorištu, ne sluteći šta će se sledećeg trenutka dogoditi (FOTO/VIDEO)
Mačka u bašti - Copyright Profimedia

Prošle godine, Niki Birn je malo zakasnila sa sadnjom svog dvorišta. Posetila je lokalni rasadnik, nadajući se da će svoje saksije od terakote napuniti biljem, ali jedina zdrava biljka koja joj se dopala bila je mačja trava. Zasadila je nekoliko saksija i nije očekivala da će se išta specijalno dogoditi.

Onda su došle mačke.

- Nisam odrastala uz mačke, i mislim da nikada nisam bila ni previše u blizini mačaka, tako da nisam baš razumela da neke od njih mačjom travom smatraju neodoljivom - rekla je Niki za The Dodo.

- Ubrzo nakon što sam je posadila, jednog jutra čula sam nekakvo komešanje napolju. Pogledala sam kroz prozor, a na ogradi je bila velika stara mačka. Uspeo je i da sruši jedan od lonaca mačje trave.

Stari mačak, kome je Niki dala nadimak Mister, nastavio je da posećuje terasu svakog dana. Primetila je da on nema ogrlicu i da je izgledao malo lošije, pa je počela da mu ostavlja hranu i vodu. Mora da je stari mačak smatrao da je Nikino dvorište bezbedno, jer je ubrzo svaka generacija Misterove dece počela da se pojavljuje i da se zabavlja i igra pod budnim okom svog oca.

Birn je od svog dvorišta napravila igralište za mačke lutalice, dodajući sve vrste igračaka, stubove za grebanje, tunele i grejanu kućicu za mačke. Dok su mlađe mačke bile više nego srećne u interakciji sa Niki, Mister se držao podalje.

- Morali smo da se potrudimo da mu pokažemo da nismo opasni. S drufge strane mališani nas saleću sa svih strana. Zaista su prijateljski raspoloženi - zaključila je Niki.

Ali vremenom i uz dosta strpljenja, Niki je dobila Misterovo poverenje.

- Nije delovao kao mačka o kojoj su ljudi ikada ranije brinuli. Pustila sam ga da odluči, a sada mogu da mu priđemo i on će jesti poslastice iz moje ruke – mogu čak i da ga mazim - izgovara zadovoljno.

Koliko god da su mačići bili slatki, Niki je znala da im je potrebno više od poslastica i igračaka, pa se obratila lokalnoj zajednici za mačke u okrugu San Luis Obispo kako bi joj malo pomogli.

Za samo godinu dana, ova divna žena pomogla je generacijama mačaka u svom komšiluku, o čemu nikada nije ni razmišljala, a sve zahvaljujući mačjoj travi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike