Žene na muškarcima gledaju širinu ramena, građu, dok muškarci na ženi prvo vide – ovo

06.09.2022

11:05

0

Autor: Z. A.

Jedna stvar na ženi podsvesno im govori da li je zdrava i plodna.

Žene na muškarcima gledaju širinu ramena, građu, dok muškarci na ženi prvo vide – ovo
Muškarac flertuje sa drugom ženom - Copyright Profimedia

Naučnica Ana Mačin, antropološkinja sa Univerziteta Oksford, prikupila je brojna istraživanja i razgovarala sa stručnjacima za svoju novu knjigu „Zašto volimo“ kako bi otkrila razlike među muškarcima i ženama, odnosno što jedna strana gleda kod druge.

Otkrila je tako za Daily Mail da evolucijski žene na muškarcima gledaju odnos ramena i struka – poželjno je da su ramena široka, da idu u takozvani trougao, a da je struk automatski vizualno uži. Takođe, vole simetrično lice jer je to znak dobrih gena. Ove stvari ženi pokazuju da ju muškarac može zaštititi i posvetiti se porodici.

Profimedia
 

S druge strane, muškarci vide jednu stvar, a to su ženski bokovi, odnosno građa peščanog sata. Uski struk i široki bokovi pokazuju mu da je zdrava i plodna.

U eksperimentu praćenja oka koji je sproveden u Teksasu 2015. godine naučnici su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredsredilki i proveli najduže gledajući u trbuh, odnosno dijafragmu nepoznate žene pre nego što su prešli na njeno lice, što sugeriše da prilikom odlučivanja kome prići kao potencijalnom partneru, ili pri proveri konkurencije, odnos struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje muški mozak.

Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike