Kod novopečenih mladenaca zavladao novi trend: Šest mudrih razloga zašto bi trebalo da odete na medeni mesec nekoliko meseci nakon venčanja

26.06.2022

09:48

0

Autor: D. R.

Planiranje venčanja, svadba, briga oko toga da li je svima sve kako treba je dovoljno veliki stres mladencima, da bi sutradan odmah pojurili na put

Kod novopečenih mladenaca zavladao novi trend: Šest mudrih razloga zašto bi trebalo da odete na medeni mesec nekoliko meseci nakon venčanja
Profimedia

Mladenci često odlaze na medeni mesec odmah po završetku svadbenog prijema, ili možda samo nekoliko dana kasnije.

Međutim, čini se da mnogi parovi danas ignorišu ovu tradiciju i umesto toga, odlažu svoje putovanje na nekoliko meseci.

Iako bi neki mogli pomisliti da je ovo apsurdno, pošto je magični trenutak nestao, možda da ipak ponovo razmislite.

Postoji šest veoma ubedljivih razloga zašto bi odlaganje vašeg medenog meseca moglo biti od koristi.

1. Ima više vremena za uštedu

Venčanje bi mogla biti najskuplja ceremonija koju ćete ikada organizovati za sebe. I mnogi parovi potroše skoro svu svoju ušteđevinu za taj poseban dan, što znači da će im medeni mesec samo dodatno otežati stvari. Dakle, možda bi bilo praktičnije i lakše to odložiti za nekoliko meseci ili do godinu dana. Na taj način ćete moći da uštedite dovoljno novca, tako da ste slobodni da trošite koliko god želite, a ne koliko vam je ostalo.

Profimedia
 

2. Vaš godišnji odmor će duže trajati

Mnogi parovi uzimaju godišnji odmor kako bi se venčali i uživali u slobodnom vremenu. Ako pokušate tu da ugurate i medeni mesec, možda ćete imati samo nekoliko dana za putovanje. Dakle, odlaganje će značiti da ćete imati vremena da ponovo dobijete pravo na korišćenje odmora i odete na duže vreme. 

3. Planiraćete bez ikakvog stresa

Stvari koje ćete morati da isplanirate za svoje venčanje već su dovoljno stresne. Ne treba vam medeni mesec kao dodatna stvar o kojoj treba da brinete. Dakle, umesto da ulažete toliko truda u toliko stvari tokom određenog vremenskog perioda, možete ih rasporediti. Tako ćete imati sve vreme koje vam je potrebno kako biste što lepše organizovali svoje putovanje.

Unsplash
 

4. Vreme će vam proticati tako što ćete iščekivati i radovati se svom medenom mesecu

Svakodnevni život može biti prilično užurban i naporan, a vaše venčanje je velika oaza u svemu tome. Dakle, možda bi bilo bolje da uživate u čarima početka braka nekoliko meseci pre nego što krenete na medeni mesec. Imaćete nešto super uzbudljivo čemu ćete se radovati kako biste pobegli od svojih briga. Na to možete gledati kao na produžetak vašeg svadbenog veselja.

5. Bićete odmorniji

Planiranje venčanje i briga o tome da li je sve savršeno i da li su svi srećni tokom tog dana može biti iscrpljujuće. Dakle, odlazak na medeni mesec sledećeg dana može samo predstavljati dodatni umor. Možda bi bilo bolje da se vratite normalnom životu na nekoliko meseci, a zatim krenete na svoje uzbudljivo putovanje. Ovo malo kašnjenje će vas držati uzbuđenim i daće vam dovoljno energije da otkrijete nova mesta i posvetite kvalitetno vreme jedno drugom.

Unsplash
 

6. Moći ćete da provodite vreme sa prijateljima i porodicom 

Na mnogim venčanjima porodica i prijatelji dolaze iz drugog dela zemlje ili čak iz druge zemlje. Dakle, možda će želeti da ostanu još nekoliko dana da bi vas videli i saznali šta se sve dešava u vašem životu. Ako odete na medeni mesec odmah nakon venčanja, pitanje koliko vremena će proći dok se svi ponovo okupite i družite.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti