Isprobajte trik da vam se sveće više ne tope "neuredno" i ne kaplju na sve strane

04.11.2021

15:20

0

Još večeras napravite sebi potpun ugođaj i isprobajte ovaj trik

Isprobajte trik da vam se sveće više ne tope "neuredno" i ne kaplju na sve strane
profimedia-0314935513 - Copyright Profimedia

Ukoliko volite da kod kuće pravite romantičane večeri uz sveće, ali vam vosak neravnomerno izgara i topi se samo po sredini, bjuti urednica časopisa "Stylish", Lusi Partington, otkrila je moguće rešenje. Na svom Instagram profilu ona je za savet pitala svoje pratioce, a jedna devojka joj je savetovala da upotrebi najobičniju foliju.

Rešenje je da se komad aluminijumske folije omota oko vrha sveće i lagano savije prema unutrašnjem delu gde se fitilj nalazi - pazeći naravno da se folija ne zapali.

Za oko 30 minuta, piše, sav vosak bi trebalo da se ravnomerno rastopi.

- Mnogo ljudi mi je odgovorilo kad sam na Instagramu pitala kako da popravim izgled sveće. Bilo je mnoštvo različitih predloga, ali ovaj s folijom mi se činio najlogičnijim pa sam ga isprobala i stvarno deluje - napisala je Lusi pored kratkog videa u kom je taj trik i demonstrirala.

- Samo stavite komad folije oko ruba sveće, pazeći samo da ostaje dovoljno mesta za plamen. Vosak sa krajeva rastopiće se za par sati - napisala je i dodala:

- Kad prvi put zapalite novu sveću nemojte je ostaviti da gori više od nekoliko sati, neka gori zavisno od toga koliki joj je fitilj - sat vremena za svaki centimetar fitilja - piše Lusi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy P (@lucyparts)

- Razlivanje voska sprečićete i tako što pre paljenja skratite fitilj na pola centimetra - savetovao joj je jedan pratilac u komentarima, a rekao je i da se "fitilj skraćuje pre nego što se sveća zapali, nikako dok je vlažan od voska usred gorenja".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike