Stavite činiju sirovog pirinča u frižider: Koristan trik koji će vam postati praksa

02.10.2021

14:20

0

Pirinač koristimo za pripremu različitih ukusnih jela, ali postoji i par trikova za korišćenje pirinča koji se ne tiču samo kuvanja

Stavite činiju sirovog pirinča u frižider: Koristan trik koji će vam postati praksa
Copyright Profimedia

Svi znamo da kuvani pirinač treba držati u frižideru. Uslovi hlađenja sprečavaju rast bakterija koje mogu predstavljati ozbiljnu pretnju po naše zdravlje. Sirovi, možete bezbedno držati na sobnoj temperaturi, ali ga možete staviti i u frižider iz krajnje praktičnih razloga

Čuvanje sirovog pirinča u frižideru nije tako glupa ideja. Zahvaljujući ovom triku, znatno ćete sebi olakšati život i osloboditi se čestog problema.

Činija pirinča u frižideru je jednostavan, efikasan i ekološki način da se oslobodite viška vlage. Takođe, smanjuje neprijatne mirise koji često izlaze iz frižidera. Pirinač je odličan za privlačenje vode i deluje kao apsorber mirisa.

Samo ne zaboravite da s vremena na vreme promenite pirinač, kada primetite da je nabubrio.

Naravno, najvažnije je da vaš frižider bude čist. Ako u njemu ima stare i pokvarene hrane, trikovi vam neće pomoći. Treba redovno da proveravate police. Proizvodi sa dugim rokom trajanja mogu se skladištiti bliže zidu frižidera, a ono što morate brzo da pojedete treba da bude nadohvat ruke i vidljivo.

Profimedia
 

Pirinač možemo iskoristiti na još jednom mestu u kući - dobra ideja je staviti šolju pirinča u ormar za odeću. Slično će raditi. Ovo je korisna informacija ako znamo da u garderobu može da se uvuče vlaga i da dovede do pojave neprijatnog mirisa, a posledica je nedovoljno osušena odeća ili višak vlage u prostoriji. Zahvaljujući svojim svojstvima, ova namirnica će štititi odeću od napada plesni ili gljivica i stvaranja neprijatnih mirisa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike