Koliko je samo ovo gadno? Štede tako što su za toalet-papir našli alternativu koju koriste više puta

09.01.2023

15:19

0

Autor: K. O.

Jedna američka porodica već godina nije kupila toalet-papir. A šta koriste umesto toga, mnogima je izazvalo nagon za povraćanje

Koliko je samo ovo gadno? Štede tako što su za toalet-papir našli alternativu koju koriste više puta
profimedia-0604823272 - Copyright Profimedia

Činjenica je da je kriza, ali činjenica je i da je toalet-papir civilizacijska tekovina. Ipak, jedna porodica ne misli tako.

Oni za brisanje pozadine koriste platnene maramice i sve su im stare već pet godina.

Andžela Kofman iz Kanzas Sitija u Misuriju sebe naziva najvećom škrticom na svetu jer seče komade tkanine koje njena porodica koristi kao toalet-papir. Posle korišćenja ih opere i stavi na ponovno korišćenje.

- Imamo malu kantu ispod korpe za veš u kojoj stoje male toaletne maramice za pranje - rekla je u TLC-ovoj emisiji "Extreme Cheapskates".

Objasnila je i zašto sve to rade, ako razumno objašnjenje uopšte postoji.

- Kao porodica srednje klase koja dobro zarađuje, ne bi trebalo da se zadužujemo ​​da kupimo toalet-papir. Sve naše platnene maramice koje imamo u kući koristimo više od pet godina. Upotrebom platnenih toaletnih maramica uštedimo više od 20 dolara (18,74 evra) mesečno, a za godinu dana to je 240 dolara (224,92 evra) - dodala je.

Malo je reći da su mnogi bili šokirani ovom njenom praksom.

- Jedna osoba mi je rekla da ona nikad ne bi mogla da "kontaminira" svoju mašinu za veš. Samo sam se nasmejala, jer ako išta znate o bakterijama, onda znate da nema šanse da prežive te teške uslove. Dakle, kontaminacija uopšte nije problem - rekla je.

Ni njen suprug prvobitno nije bio oduševljen ovom idejom, pa je i njega trebalo nagovarati.

- Kada je Andžela prvi put predložila ideju toalet-papira od tkanine, bio sam malo skeptičan. Ali sada sam se navikao. Ponekad je bolje imati nešto čvrsto u ruci nego papirnate stvari - dodao je suprug, a prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike