Spremi se za sve hladniji period na vreme

27.12.2022

11:31

0

Izvesno, mrazevi i hladni dani tek predstoje, tako da je na nama da preduzmemo sve moguće korake kako bismo na što lakši način proveli ovo godišnje doba

Spremi se za sve hladniji period na vreme
Ilustracija - Copyright Promo/exels.com/photo/woman-man-and-girl-sitting-on-snow-1620653/


Iako je kalendarski zima već nastupila, suštinski nismo imali mnogo izrazito hladnih dana, a sneg se zadržao možda na planinama. Izvesno, mrazevi i hladni dani tek predstoje, tako da je na nama da preduzmemo sve moguće korake kako bismo na što lakši način proveli ovo godišnje doba.

 

Specifičnosti zimskog vremena

Kao najhladniji period godine, koji je katkad odlikovan veoma niskim temperaturama, ledom, snegom i ponekad pravim olujama, iziskuje posvećenu pažnju i grejanju i ishrani i načinu oblačenja. Sa druge strane, više se vremena provodi unutra, što rezultuje lakšom cirkulacijom virusa, te, u ovom periodu, naprosto lakše opada imunitet, brže dolazi do različitih nazeba i oboljenja. Briga o domaćinstvu i zdravlju ovog i narednih meseci biće sigurno stoga izraženija nego tokom toplijih perioda godine.

Treba da se misli na vreme

Na brojne aspekte svoje svakodnevice tokom zime možemo uticati preventivnim delovanjem i angažovanjem kako bi obavljanje dnevnih aktivnosti tokom hladnih dana bilo lakše i jednostavnije. U skladu sa vremenskim okolnostima, treba imati na umu da ovo doba godine donosi sa sobom i dodatne troškove, a da se i oni mogu preduprediti.

Sirup za jačanje imuniteta kod dece

Jedna od dobrih opcija jeste uvođenje sirupa za jačanje imuniteta kod dece. Kako su deca najosetljivija i generalno sklonija prehladama i infekcijama, pomoću ovog preparata možemo delovati preventivno. Postoji više vrsta ovog sirupa, ali bi najbolje bilo da se držimo preporuke lekara. Izvesno je da svi u svom sastavu imaju čitav spektar vitamina i minerala, a neretko i za decu prijatan voćni ukusu, te da se ovim sirupima za jačanje imuniteta kod dece jača odbrambeni sistem, smanjuju simptomi oboljenja, odnosno proces izlečenja biva brži.

Kolagen tablete kao podrška

Kolagen tablete predstavljaju dodatak ishrani koji svakako ima brojna pozitivna dejstva na organizam, odnosno na kosti, mišiće ili pak krvne sudove. Takođe, kolagen tabelete kao suplement u zimskom periodu posebno mogu biti podrška jer ovaj preparat, između ostalog, doprinosi i elastičnosti kože, koja biva očuvanija i sa manje bora, a pospešuje i jača i kosu i nokte. Ne treba zaboraviti da su baš tokom zime kosa i koža veoma izloženi delovanju hladnog vazduha, vetrova, snega.

Norveški radijatori – izbor koji je praktičan

U vremenu energetske krize, odnosno nestašica i poskupljenja, grejanje postaje značajna finansijska stavka i s otvorenom pitanjem koje je rešenje najbolje moguće. Naime, uz optimalno korišćenje energije i pristupačnu cenu potrebno je da dobijemo topao i udoban prostor. A odgovor mogu da budu norveški radijatori. Predstavljaju grejno telo koje

omogućuje postizanje visoke temperature za kratak period u zavisnosti kako je podesimo. Norveški radijatori mogu biti samostojeći ili se fiksirati na zid, bivaju različitog dizajna, boja, dimenzija i drugih performansi, tako da svako može naći odgovarajući. Troše manje energije za zagrevanje prostora od drugih opcija, lako se ugrađuju i ne iziskuju naročito održavanje.

Odrediti prioritete

Suštinski, najbitnije je da čuvamo zdravlje, te je stoga važno da se opskrbimo zdravim namirnicama i suplementima koji nam mogu biti dobri saveznici u očuvanju zdravlja. Takođe, na tom putu je bitno i da nam grejanje bude zagarantovano i što povoljnije kako bi nam boravak u domu bio prijatan i kako bismo bezbrižno uživali u zimskim čarolijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike