Ne, nikako: Tri stvari koje apsolutno nikada ne bi trebalo da perete u veš-mašini

20.11.2022

10:14

0

Autor: Z.A.S.

Rizikujete da trajno oštetite odeću

Ne, nikako: Tri stvari koje apsolutno nikada ne bi trebalo da perete u veš-mašini
Veš mašina - Copyright Freepik

Iako nam veš-mašina svima spasava živote i štedi ruke, ipak, postoje stvari koje u njoj nikako ne treba prati.

Pored vunene garderobe, postoje još neke stvari koje ne smete da perete u veš mašini, jer bi taj način pranja mogao da ih upropasti.

Čak iako ste ih do sada uspešno prali, izbegavajte da ovu odeću nadalje perete u mašini, već je perite ručno ili je odnesite na hemijsko čišćenje.

Kupaći kostimi

Kupaći kostimi su napravljeni kao odeća za vodu, ali zbog načina pranja i centrifuge mogu da se oštete u veš mašini. Takođe, većina ženskih kostima na sebi ili ima neki print ili perlice, šljokice i slično, a sve to može da se ošteti pranjem u mašini. Zato bi bilo najbolje da kupaći kostim perete na ruke.

Unsplash
 

Odela

Bez obzira na to što se prave od pamuka, poliestera i drugih materijala koji se bez problema peru u veš-mašini, odela bi trebalo da nosite isključivo na hemijsko čišćenje. Razlog za to jeste taj što sako i pantalone u veš mašini mogu da izgube čvrstinu, ali i pravilan oblik.

Unsplash
 

Kravate

Kravate se uglavnom prave od svile, a ukoliko ih perete u mašini, rizikujete da uništite njenu unutrašnju strukturu i oblik. Kada je u pitanju ovaj aksesoar, jedina rešenja su hemijsko čišćenje i nežno ručno pranje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike