Dobar trik: Umesto brašnom, pleh pospite jednim tajnim sastojkom kada pečete tamne kore
Em se ne lepi, em je ukus bolji i puniji
Premazivanje pleha maslacem i potom posipanje brašnom uobičajeni je korak kod pečenja većine kolača ili torti, a taj korak pomaže nam da se kora ne zalepi za dno, ali i omogućuje da pečena smesa dobije željeni volumen.
Postupak je vrlo jednostavan: komadić maslaca ili kašika ulja stavi se na dno pleha, pa se pek-papirom lagano pređe preko cele unutrašnjosti. Potom se kašika brašna nežno istrese na maslac, a tapkanjem pleha prah se ravnomerno rasporedi po dnu i stranicama kalupa za pečenje. Zahvaljujući tom postupku kada se kora ispeče, vrlo se lako može odvojiti od kalupa, piše zadovoljna.hr.
A kada pečete čokoladne kolače ili torte, umesto brašna bolje je da upotrebite kakao u prahu. Ne samo da ta namirnica neće ostaviti beli trag na vašoj kori nakon pečenja, već će i celom desertu dati novu dubinu ukusa.
možda će vas i ovo zanimati
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari