Dobar trik: Umesto brašnom, pleh pospite jednim tajnim sastojkom kada pečete tamne kore

22.02.2021

15:20 >> 23:40

0

Autor: Z. A,

Em se ne lepi, em je ukus bolji i puniji

Dobar trik: Umesto brašnom, pleh pospite jednim tajnim sastojkom kada pečete tamne kore
Copyright Profimedia

Premazivanje pleha maslacem i potom posipanje brašnom uobičajeni je korak kod pečenja većine kolača ili torti, a taj korak pomaže nam da se kora ne zalepi za dno, ali i omogućuje da pečena smesa dobije željeni volumen.

Postupak je vrlo jednostavan: komadić maslaca ili kašika ulja stavi se na dno pleha, pa se pek-papirom lagano pređe preko cele unutrašnjosti. Potom se kašika brašna nežno istrese na maslac, a tapkanjem pleha prah se ravnomerno rasporedi po dnu i stranicama kalupa za pečenje. Zahvaljujući tom postupku kada se kora ispeče, vrlo se lako može odvojiti od kalupa, piše zadovoljna.hr.

A kada pečete čokoladne kolače ili torte, umesto brašna bolje je da upotrebite kakao u prahu. Ne samo da ta namirnica neće ostaviti beli trag na vašoj kori nakon pečenja, već će i celom desertu dati novu dubinu ukusa.

Pixabay

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike