Za pet sekundi proverite da li ste kupili pravi med: Pčelarka pokazala odličan trik, više vas niko neće prevariti (VIDEO)

05.10.2021

12:50

0

Pčelarka pokazala kako da budete sigurni da ste kupili pravi, kvalitetan med

Za pet sekundi proverite da li ste kupili pravi med: Pčelarka pokazala odličan trik, više vas niko neće prevariti (VIDEO)
Copyright Profimedia

Mnogo puta su nas već upozoravali stručnjaci da se prodaje lažni med, koji nije ni izbliza kvalitetan kao onaj pravi, a prodaje se po istoj ceni. Postoje načini na koje se pravi med može prepoznati, a pčelarka po imenu Saša pokazala je najjednostavniji način da to saznate.

Med ima mnogo zdravstvenih koristi i univerzalni je prehrambeni proizvod, međutim, nije sav med na tržištu jednako dobar.

@merciahoney

Reply to @www.tiktok.comstar2011 Honey has memory. Fake honey won’t form the honeycomb shape we see here. #savethebees #honey #rawhoney #honey ♬ original sound - Sasha saving the bees 🐝

Prema navodima kompanije Decernis, med je treća lažirana hrana na svetu, iza mleka i maslinovog ulja. Godinama su nadležni pokušavali da obuzdaju proizvođače koji su pravi med zamenili kukuruznim sirupom ili sirupom od repe, a analize sugerišu da je između 25 i 70 odsto meda koji ljudi kupuju lažan ili falsifikovan.

Za ovaj test potreban vam je samo tanjir na koji ćete staviti malo meda, a zatim preko njega sipati malo vode.

Kada prodrmate tanjir, ukoliko je med pravi, videćete da se po njemu stvaraju male pukotine koje podsećaju na saće.

Pčelarka kaže da se to neće desiti ako je med lažan, već će se on prosto rastvoriti u vodi ili će imati neki nepravilan oblik, piše metro.co.uk.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike