Recept dana: Cordon bleu sa pilećim fileom, sočan i ukusan, nema kome se neće svideti
Bukvalno se topi u ustima
Ako ste ljubitelj piletine ovaj recept će vam se sigurno dopasti. Ovako spremljeno meso je veoma sočno, mekano i ukusno. Iako pileći file može da bude suv, u ovom jelu je toliko sočan da se bukvalno topi.
Idealan je i ako su vam se najavili gosti, a garantujemo da će se i vaši ukućani oduševiti.
Sastojci:
- 2 komada pilećeg filea
- 4 komada šunke
- sir – kačkavalj, gauda, ementaler ili neki drugi prema vašem izboru
- nekoliko kiselih krastavčića isečenih na tanke listiće
- 2 male kašike senfa
- 2 jaja za pohovanje
- brašno i prezle za pohovanje
Način pripreme:
File belog mesa preseći po sredini na dva dela, da dobijete tanje filee. Oba dela malo izlupati da bi se stanjili, posoliti i pobiberiti. Unutrašnjost filea premazati senfom. Zatim na jednu polovinu stavite po dva lista šunke, kačkavalj i krastavčiće. Preklopiti i prikačiti čačkalicama da se ne bi odvajalo.
Umutiti dva jaja, pripremiti u posude prezle i brašno. Piletinu najpre umočite u brašno, pa u jaja i na kraju dobro uvaljati u prezle.
U tiganj sipajte ulje i stavite tri kockice putera. Pržiti meso sa obe strane dok dobro ne porumeni.
Bon appetit!
pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari