Recept dana: Pohovane pečene paprike punjene fetom su kulinarski hit ovog leta

12.08.2021

06:08 >> 09:38

0

Autor: Z. A.

Sir ovom starom i mnogima omiljenom jelu daje potpuno nov ukus

Recept dana: Pohovane pečene paprike punjene fetom su kulinarski hit ovog leta
Copyright Printscreen: YouTube/ Kuvajmo lako

Pijace su pune paprika zelenih i crvenih, zdravih i mirisnih. Iako nije počela sezona zimnice, kada ispečete paprike, napunite ih sirom i ispohujete, dobićete fenomenalno jelo ili prilog uz meso. Takođe, možete da ih napunite i mladim sirom, ali i kačkaveljem i šunkom. Imaćete brz, zdrav i iznad svega ukusan letnji obrok.
Uz pohovane paprike odlično se slažu domaće lepinje.

Sastojci:

  • 10 pečenih crvenih paprika
  • 400 g feta sira
  • 200 g brašna
  • 3 jajeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 200 g prezli
  • 3-4 dl ulja ili masti za prženje

Priprema

1. Paprike operite i ispecite na plotni šporeta ili u rerni. Pečene i još vruće paprike stavite u plastičnu kesu ili ostavite u nekoj posudi zatvorene da se ohlade i da se potpare i lakše oljušte.

2. Kada se ohlade, paprike očistite od ljuske i peteljki.

3. Na posebnom tanjiru isecite feta sir na komade, veće ili manje, u zavisnosti od toga kog su veličine paprike.

4. U svaku papriku ubacite komad sira, pa je malo stegnite da se slepi sa sirom.

5. Valjajte napunjene paprike u brašno, a zatim u umućena i posoljena jaja, a potom u prezle.

6. Pržite dva-tri minuta sa jedne, pa onda i sa drge strane, da lepo porumeni.

7. Vadite paprike na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

8. Služite kao samostalno jelo ili kao prilog šniclama.

Printscreen: YouTube/ Kuvajmo lako

Bon appetit!

pripremite i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike