Recept dana: Pohovane pečene paprike punjene fetom su kulinarski hit ovog leta
Sir ovom starom i mnogima omiljenom jelu daje potpuno nov ukus
Pijace su pune paprika zelenih i crvenih, zdravih i mirisnih. Iako nije počela sezona zimnice, kada ispečete paprike, napunite ih sirom i ispohujete, dobićete fenomenalno jelo ili prilog uz meso. Takođe, možete da ih napunite i mladim sirom, ali i kačkaveljem i šunkom. Imaćete brz, zdrav i iznad svega ukusan letnji obrok.
Uz pohovane paprike odlično se slažu domaće lepinje.
Sastojci:
- 10 pečenih crvenih paprika
- 400 g feta sira
- 200 g brašna
- 3 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- 200 g prezli
- 3-4 dl ulja ili masti za prženje
Priprema
1. Paprike operite i ispecite na plotni šporeta ili u rerni. Pečene i još vruće paprike stavite u plastičnu kesu ili ostavite u nekoj posudi zatvorene da se ohlade i da se potpare i lakše oljušte.
2. Kada se ohlade, paprike očistite od ljuske i peteljki.
3. Na posebnom tanjiru isecite feta sir na komade, veće ili manje, u zavisnosti od toga kog su veličine paprike.
4. U svaku papriku ubacite komad sira, pa je malo stegnite da se slepi sa sirom.
5. Valjajte napunjene paprike u brašno, a zatim u umućena i posoljena jaja, a potom u prezle.
6. Pržite dva-tri minuta sa jedne, pa onda i sa drge strane, da lepo porumeni.
7. Vadite paprike na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
8. Služite kao samostalno jelo ili kao prilog šniclama.
Bon appetit!
pripremite i ovo
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari