Recept dana: Njoke sa piletinom u belom vinu - gotove za svega 15 minuta, a ukusne kao da su ih pripremili profesionalni kuvari

09.07.2022

05:52

0

Autor: Z.A.S.

Nećete moći da im odolite

Recept dana: Njoke sa piletinom u belom vinu - gotove za svega 15 minuta, a ukusne kao da su ih pripremili profesionalni kuvari
Njoke sa piletinom - Copyright Profimedia

Svi volimo brze recepte, a pogotovo kada  podrazumevaju preukusna jela. Njoke to sasvim sigurno jesu. Zar biste mogli da ih odbijete?

Za njihovu pripremu biće vam potrebno svega 15-ak minuta, a recept će vam tražiti ko god ih bude probao.

Njoke sa piletinom u belom vinu savršene su za večeru, čak i onu romantičnu, mada smo prilično sigurni i da se niko ne bi pobunio i da ih dobije za ručak.

Sastojci:

- 400 g njoka
- 250 g pilećeg filea
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml belog vina
- 80 g kačkavalja
- so, biber

Pixabay
 

Priprema:

Stavite njoke da se skuvaju u vodi sa malo soli. Iseckajte na sitno luk i beli luk, a zatim ih dinstajte dok ne zastakle. Nakon toga, dodajte piletinu koju se isekli na kockice, a zatim pržite sve zajedno sve dok meso ne porumeni. Zalijte belim vinom i mešajte dok sva tečnost ne ispari. Zatim prelijte pavlakom za kuvanje i začinite po ukusu, a zatim sve dobro izmešajte i ostavite da se krčka nekoliko minuta. Kada njoke budu bile skuvane, procedite ih i dodajte u sos od pavlake. Promešajte sve dobro, a odozgo dodajte narendani kačkavalj. Ukrasite svežim peršunom, po želji.
Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike