Recept dana: Podvarak sa pilećim batacima - starinsko jelo od kiselog kupusa zapečeno u rerni

06.02.2022

06:48

1

Omiljeno zimsko jelo koje svaka domaćica treba da zna da pripremi

Recept dana: Podvarak sa pilećim batacima - starinsko jelo od kiselog kupusa zapečeno u rerni
profimedia-0316124609 - Copyright Profimedia

Podvarak sa pilećim batacima je jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.

Ukoliko imate odgovarajuću zemljanu posudu dobićete još bolji ukus, sačuvati hranjive sastojke iz namirnica i olakšaćete sebi pripremu, a sporo krčkanje u rerni siguran je proces za najbolji podvarak.

Kiseli kupus, kao i pileće meso su omiljene namirnice, a ako niste znali kako da ih iskombinujete evo odličnog predloga. Napravite podvarak - zimsko jelo koje svi vole i koje će vas zasititi.

Pratite upustva i napravite odličan ručak zbog kog će vaši ukućani biti zadovoljni i siti.

Sastojci:

  • kašika svinjske masti
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 manji crni luk
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 300 - 400 g pilećih bataka
  • 100 g slanine ili pančete
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike

Priprema:

Pola glavice luka propržite na masti zajedno sa seckanom pančetom ili slaninom. Dodajte potom seckan kupus i ostavite da se krčka. Nalijte malo vode.

Batake skuvajte pa, ukoliko želite, meso iscepkajte. Dodajte ga u kupus pa sve promešajte. Ubacite i biber u zrnu i lovorov list.

Krčkajte dok kupus ne omekša.

Za zapršku propržite drugu polovinu luka sa kašikom mlevene slatke paprike. Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike