Recept dana: Hrskava i sočna svinjska rebarca iz rerne, lepe se za prste

10.01.2022

06:40

0

Slasna i ukusno pečena rebarca jedu se rukama i pravi su delikates

Recept dana: Hrskava i sočna svinjska rebarca iz rerne, lepe se za prste
profimedia-0417163652 - Copyright Profimedia

Svinjska rebarca omiljeni su deo mesa mnogim gurmanima. Osim dobre marinade, umaka i strpljenja za što bolji ukus jela, bitno je odabrati kvalitetno meso.

Tanku membranu koja se nalazi na rebricama možete skinuti, iako neki kuvari vole da je ostave kako bi rebarca zadržala oblik.

Za ukus mesa bitni su začini, a pored soli i bibera, ne morate ih dodavati previše, odnosno količinu začina odredite prema svom ukusu.

Pred vama je interesantna kombinacija začina koji će obogatiti vaše jelo ljutim, slatkim i slanim ukusom.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • začini: so, biber, smeđi šećer, ljuta paprika, kim, mlevena kafa
  • jabukovo sirće
  • vinsko sirće
  • barikju sos

Priprema:

Pomešajte so, biber, smeđi šećer, ljutu papriku, kim, mlevenu kafu i sve dobro utrljajte u meso. Marinirano meso ostavite najmanje četiri sata ili još bolje - preko noći u frižideru.

Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto.
Rebarca stavite na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 150° C oko tri sata.

Kada se meso ispeče sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni barbikju sos pomešajte u činiji.

Dobijeni umak zagrejte kratko na tiganju na kom ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni)

Ovako spremljena rebrica puna su ukusa i iako je teško odoleti, pustite ih da "odmore" desetak minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.

Bon appetit!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike