Za sve nostalgične duše: Štand „Zastave“ vraća se na Sajam automobila u Beogradu

10.05.2022

08:47

0

Svi posetioci moći će da vide oko 20 modela proizvođača iz Kragujevca u Hali A3

Za sve nostalgične duše: Štand „Zastave“ vraća se na Sajam automobila u Beogradu
jugoverse - Copyright Printscreen Youtube Yugoverse

U četvrtak 12. maja biće otvoren Sajam automobila u Beogradu, trajaće do nedelje 15. maja i biće posvećen elektrifikaciji, odnosno električnim i hibridnim automobilima - a sve nostalgične duše biće oduševljene činjenicom da će moći da posete i štand „Zastave“, na kom će biti izloženi brojni modeli fabrike iz Kragujevca.

„Yugoverse“ je rešio da organizuje štand „Zastave“ na Beogradskom sajmu, a biće izloženo čak 20 modela iz Kragujevca, uz prikaz retrospektive rada fabrike, uspeha modela, ali i ekspedicije Kragujevac-Kilimandžaro.

Na ovaj način „Yugoverse“ želi da oda počast zaposlenima zaslužnim za uspeh domaće auto-industrije, kao i vozilima koja su motorizovala Jugoslaviju i u kojima su se vozile i odrastale generacije.

Svi posetioci Sajma automobila u Beogradu moći će da vide brojne modele proizvođača iz Kragujevca u Hali A3. U planu je da budu izloženi i neki retki primerci, od „fiće“ kontraša pa do modela „jugo kabrio“, koji je proizveden u svega 500 primeraka.

Retrospektivna izložba će sigurno biti hit među starijom publikom, ali i prilika da se mlađi upoznaju sa nasleđem domaće automobilske industrije.

Sajam automobila u Beogradu otvara vrata za posetioce u četvrtak 12. maja, a trajaće do nedelje 15. maja. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 400 dinara, dok je za grupne posete potrebno izdvojiti 300 dinara po osobi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike