Bivši fudbaler ostavio parkiran skupoceni automobil u hotelu 15 godina i sada mora da plati 415.800 dolara (VIDEO)

15.04.2022

12:08

0

Osim troškova prema hotelu, mora da plati i sudske troškove

Bivši fudbaler ostavio parkiran skupoceni automobil u hotelu 15 godina i sada mora da plati 415.800 dolara (VIDEO)
Printscreen/YouTube/Gregor Macpherson

Svaki bolji hotel svojim gostima obezbeđuje i parking mesto, a podrazumeva se da mu je, tokom boravka u njemu ono i zagarantovano.

Međutim, šta se dogodi kada gost ode i ne plati, a da pritom ostavi i skupoceni automobil?

Upravo ovakav slučaj se dogodio u hotelu "Excelsior", koji ima pet zvezdica i nalazi se u Rapalu, gradu na obali italijanske rivijere.

Bivši libijski fudbaler Al-Sadi Gadafi je u njemu boravio 2007. godine nekoliko nedelja, a onda ga je napustio, bez da je prethodno platio račun, i za sobom je ostavio Kadilak SUV Escalade ESV.

Da stvar bude gora, auto je tamo već 15 godina, a da bi ga dobio nazad, sada mora da plati 415.800 dolara.

Gadafi je svojevremeno igrao za klub "Sampdoria" i u svom apartmanu je redovno priređivao raskošne zabave.

Nakon što je izbačen iz kluba, fudbaler je napustio hotel i ostavio neizmiren račun u visini od 450.000 dolara, kao i svoj skupoceni automobil. Pisma koja mu je menadžment hotela upućivao u vezi sa izmirivanjem računa je ignorisao, a kako je 2011. gofine započeo vihor revolucije u Libiji, njegov život je otišao u potpuno drugom smeru.

Printscreen/YouTube/Gregor Macpherson
 

Hotel je, na kraju, sudskim putem potraživao izmirenje dugovanja, a pored duga prema hotelu, Gadafi mora da plati i sudske troškove u visini od 4.330 dolara, ukoliko bude želeo da svoj automobil dobije nazad.

Skupoceni Kadilak SUV Escalade ESV je, u međuvremenu, postao neka vrsta turističke atrakcije.

Printscreen/YouTube/Gregor Macpherson
 

- Čekali smo 15 godina da gospodin Gaddafi podmiri svoj račun. Tokom poslednjih nekoliko godina smo mnogo puta pokušali da rešimo ovaj problem, ali bezuspešno. Čak smo kontaktirali i libijsku ambasadu u Rimu, ali oni nisu mogli da pomognu. - izjavio je direktor "Excelsiora" Aldo Verdin i dodao: -  Ostavio je auto ispred hotela, a mi nemamo čak ni ključeve za njega. To je u stvari postalo pomalo privlačno s ljudima koji zastaju da ga pogledaju. -

Printscreen/YouTube/Gregor Macpherson
 

- Moramo s vremena na vreme da ga očistimo jer prljavi automobil ispred hotela ne bi bio baš dobar za goste, a nema čak ni italijanske tablice pa ne bi mogli da ga vozimo ovde. -

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam