Izgleda kao pista u Monci: Radovi na "Milošu Velikom" ubačeni u petu brzinu, građani odbrojavaju sitno (FOTO)

22.12.2021

15:01

0

Ostalo je još malo do otvaranja deonice od Preljine do Pakovraća

Izgleda kao pista u Monci: Radovi na "Milošu Velikom" ubačeni u petu brzinu, građani odbrojavaju sitno (FOTO)
1640183074_cacak-autoput-kao-pista-u-monci-fotorina1 - Copyright RINA

Gotovo da se na prvi pogled može zaključiti da su radovi na deonici auto-puta Preljina - Pakovraće ušli u poslednju etapu i da je pitanje dana kada će se na ovoj trasi videti prvi automobili, dan ili dva pre, ili posle Nove godine.

Cela deonica u dužini od 31 kilometar je u potpunosti asfaltirana, kao i urađena zaštitina ograda koja će ubuduće čuvati sve vozače od većih saobraćajnih nezgoda.

RINA
 

- Ne zaostajemo za Nemačkom u tom pogledu, jer mi smo izvoznici i za zemlje Evropske unije. Zaštitne ograde su iste one koje i Nemci ugrađaju na svojim putevima. Najveća zaštita je na mostovima, a ograda može da izdrži i udar šlepera koji se kreće velikom brzinom i pod punim je teretom - rekao je za RINU Zoran Bojović ispred kompanije "Unipromet" koja se bavi proizvodnjom i postavljanjem zaštitnih ograda.

Izgradnjom deonice auto-puta od Preljine do Požege rasteretiće se obilaznica oko Čačka i magistralni put koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

Na taj način smanjiće se saobraćajne gužve, ali i broj udesa koji su na ovoj deonici puta česta pojava. Nakon probijanja prvog tunela u mestu Trbušani kod Čačka, na oduševljenje svih vozača već su vidljivi i prvi kilometri asfalta na “Milošu Velikom”.

RINA
 

- Građani su previše čekali, o ovom auto-putu priča se punih 50 godina, a tek poslednjih se intezivno na tome i radi. Deonica autoputa od Preljine do Požege dugačka je 31 kilometar i jedna je od najtežih koja se trenutno gradi u Srbiji, jer se na njoj nalazi veliki broj nadvožnjaka, mostova i tunela - rekao je za RINU Tomislav Momirović, ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike