Danonoćni rad na tunelu Laz: Novi kilometri "Miloša Velikog"

28.11.2020

09:02 >> 12:27

0

Novi kilometri moderne saobraćajnice od neprocenjivog su značaja za transportne firme koje svoje kamione svakodnevno šalju na drumove

Danonoćni rad na tunelu Laz: Novi kilometri "Miloša Velikog"
Copyright Printscreen/RTS

U čačanskom kraju uveliko se radi na trasi Koridora 11. Deonica auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege duga je 30,9 kilometara.

Na iskopu tunela Laz danonoćno se radi, te je kroz planinu Jelicu urađeno je oko 300 metara u obe tunelske cevi najdužeg tunela na toj trasi.

Preko domaćinstva Milojka Ćosića u Pakovraću proći će kompletna leva traka budućeg auto-puta, a sa nestrpljenjem očekuje da odmaknu radovi, ali i da pronađe drugi dom.

Printscreen/RTS

– Ipak treba da prođe vreme da bi nekoga iselili, treba neko da se obezbedi, da napravi domaćinstvo ili da kupi nešto nebitno ko šta želi, ali za to treba vreme – rekao je za RTS Milojko Ćosić iz Pakovraća.

Završetku radova na deonici Preljina Požega raduju se i privrednici lučanske opštine. Samo iz ovih pogona godišnje dve hiljade šlepera sa njihovim proizvodima auto-putem odlazi ka Beogradu.

Miloš Ćosić Printscreen//RTS

– Ranije nam je trebalo više od tri sata da dođemo do Beograda. Sada je to puno kraće, recimo za manje od dva sata a kad taj auto-put dođe i do Lučana, odnosno Požege, ja očekujem da to bude još neuporedivo kraće – rekao je Srđan Janković iz preduzećea “Maksima” Lučani.

Novi kilometri moderne saobraćajnice od neprocenjivog su značaja za transportne firme koje svoje kamione svakodnevno šalju na drumove.

– Mi imamo dosta transportnih sredstava i svakodnevno su naši vozači i na putu, auto-putu Miloš Veliki i na drugim auto-putevima i po svetu. Auto-put je zakon za transportne firme, a i za sav narod koji funkcioniše – smatra Zoran Pantelić iz preduzeća “Panekspres” iz Lučana.

Pročitajte još: Višedecenijski problem sa klizištem rešen: Saniran put na Glišinoj vodi kod Priboja (FOTO)

I u lučanskoj namenskoj industriji ističu da im najveći deo proizvodnje odlazi na strana tržišta, a da je jedan od bitnih segmenata poslovnih ugovora poštovanje roka isporuke i dostavljanja robe. U tome će im pomoći duža trasa auto-puta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike