24SEDAM KIKINDA Kancelarija za mlade organizovala turnir u basketu 3x3

13.07.2021

11:12

0

Autor: 24sedam

Za MVP-ja proglašen je Luka Gašić, košarkaš ponikao u "Velikoj Kikindi"

24SEDAM KIKINDA Kancelarija za mlade organizovala turnir u basketu 3x3
CDA_2532-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Ekipa "Mikro" pobednik je turnira u basketu 3x3 koji je u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev” organizovala kikindska Kancelarije za mlade.

U velikom finalu, “Mikro” je savladao ekipu "3x3 Kikinda". Za MVP-ja turnira proglašen je Luka Gašić, košarkaš ponikao u "Velikoj Kikindi”. Nakon nekoliko sezona u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije, od naredne sezone, Luka Gašić, postaće internacionalac.

Igraće u jednom slovačkom klubu. Turnir će ostati upamćen i po njegovom lepom sportskom gestu. Pehar za MVP ustupio je povređenom saigraču Stefanu Golijaninu.

- Mislim da je dobro da Kikinda ima ovakav turnir. Dobro smo se borili u finalu i na kraju trijumfovali. Upravo nas je u finalu zadesio peh. Povredio nam se saigrač, pa sam odlučio da ga, nadam se, obradujem peharom - rekao je Gašić.

Golijanin je bio ganut ovim gestom.

- On je pravi MVP, ali je zaista ovo nešto što ću uvek pamtiti. Hvala mu puno. Važno je da smo pobedili. Mislim da je zapravo ovo pobeda kikindske košarke - ocenio je Golijanin.

Takvog je stava bio i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu. Najboljim akterima ovog turnira uručio je priznanja.

Opština Kikinda
 

- Organizacija ovog, ali i turnira u odbojci na pesku bila je besprekorna, a lokalna samouprava uvek će podržati ovakve sportske manifestacije - rekao je Pecarski.

Košarkašima je na sjajnim partijama čestitala i Andrea Arnuš, koordonatorka Kancelarije za mlade.

- Prvi put smo organizovali ovaj turnir koji je okupio sedam ekipa. Da sve protekne u najboljem redu, pomogli su volonteri Crvenog krsta i Kancelarije za mlade. Naši sponzori obezbedili su vredne nagrade - saopštila je Arnuš.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike