24SEDAM KIKINDA Finiš radova, nova pijaca biće gotova u narednih mesec dana

31.08.2021

17:18

0

Autor: 24sedam

Za najkasnije mesec do mesec i po dana, moderan objekat sa tri lamele i oko 3.300 kvadratnih metara konačno će biti gotov

24SEDAM KIKINDA Finiš radova, nova pijaca biće gotova u narednih mesec dana
Kikinda radovi - Copyright Opština Kikinda

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, uverili su se da je izgradnja centralne gradske pijace u završnoj fazi. Za najkasnije mesec do mesec i po dana, moderan objekat sa tri lamele i oko 3.300 kvadratnih metara konačno će biti gotov:

- Kikinđani su na ovakav objekat čekali nekoliko decenija. Gosti iz Novog Sada i mi smo se uverili da su radovi pri kraju. To znači da će uskoro prodavci imati neuporedivo bolje uslove za rad. Verujem da i nihove mušterije nestrpljivo čekaju taj trenutak- rekao je Lukač koji je docnije sa Mirovićem i njihovim saradnicima, porazgovarao sa trgovcima i potvrdio da će se preostali radovi u nakraćem roku okončati . Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ovaj, za Kikindu kapitalan projekat, izdvojila je 240 miliona dinara, dok je lokalna samouprava opredelila 98 miliona. Mirović je rekao da su neimari pri kraju, ali da je ovo istovremeno novi početak za Kikinđane, jer će dobiti modernu, zatvorenu i klimatizovanu pijacu:

Opština Kikinda
 

- Dolazi novo vreme za, pre svega, ljude koji će ovde raditi i prodavati poljoprivredne i druge proizvode. S druge strane, i kupcima će biti lagodnije. Tehnološki i sanitarni uslovi u ovom objektu neuporedivi su sa onim što je dosad bilo na ovoj lokaciji. Jeste da se malo odužilo, ali kad u narednih mesec dana, ili možda malo kasnije, ovde sve bude vrvelo od ljudi, a tezge budu pune, sve će se to zaboraviti- ocenio je Mirović i potvrdio je da će u narednih nekoliko nedelja početi i najavljena rekonstrukcija kikindske bolnice, kao i da projekat izgradnje fabrike vode ide svojim tokom:

- Sa jednim skoro gotovim kapitalnim projektom, ali i dva nova, ovde u Kikindi i na severu Banata, ljudi će imati bolje uslove za život i lečenje. Do kraja godine, očekuje nas početak radova na brzoj saobraćajnici između Kikinde i Sombora- najavio je Mirović.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike