24SEDAM KIKINDA Prvi dečji Etnokamp "Gusle" okupio 120 mališana

07.07.2021

10:47

0

Autor: 24sedam

Ovo je jedna od lepših manifestacija kojom će nam se "Gusle" predstaviti ovog leta - ocenila je Dijana Jakšić Kiurski

24SEDAM KIKINDA Prvi dečji Etnokamp "Gusle" okupio 120 mališana
CDA_2136-w1024 - Copyright Opština Kikinda

U godini kad kikindske "Gusle" obeležavaju dve decenije postojanja Etnokampa, najozbiljnijeg naučno-istraživačkog projekta na polju etnokoreologije i etnomuzikologije, pokrenut je istoimeni kamp za decu.

Prvi dečji Etnokamp ADZNM "Gusle" okupio je 120 mališana. Od ponedelja do petka, u dvorištu Kurije i prostorijama "Gusala", od devet do 13 sati, mališani se druže sa edukatorima.

- Dečji Etnokamp inicirao je Dragoslav Tanackov, rukovodilac etno škole folklora. I ranije smo o tome razgovarali, a ove sedmice smo prešli s reči na dela. Učesnici Etnokampa uglavnom nisu članovi "Gusala", a iskreno se nadamo da će bar polovina njih, od septembra, postati deo naše velike muzičke porodice - ukazao je Zoran Petrović, direktor ADZNM "Gusle".

Opština Kikinda
 

On je istakao da se retko priča o tome šta “Gusle” rade 365 dana.

- Najčešće se potencira ono što može da se vidi na sceni. I u vreme pandemije korone, naše članstvo nije se umanjilo, Verujem da će se uskoro, zahvaljujući prvom dečjem Etnokampu, naše članstvo povećati - ukazao je Zoran Petrović, direktor ADZNM “Gusle”.

Da je atmosfera stvaralačka i radna danas su se uverile Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika i Milena Živkov, članica GV za kulturu i obrazovanje.

- Ovo je jedna od lepših manifestacija kojom će nam se "Gusle" predstaviti ovog leta. Drago nam je što su se stvorili uslovi za organizaciju dečjeg Etnokampa. Grad Kikinda podržava i pozdravlja organizaciju manifestacija ovakvog tipa, a pre svega, ideju da se na kvalitetan i kreativan način deci ispuni vreme dok su na raspustu. “Gusle” su se stvarno potrudile da ponude bogat program - ocenila je Dijana Jakšić Kiurski.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike