24SEDAM KIKINDA Drugi "Vidovdanski kup" okupio 62 streličara

04.07.2021

13:49

0

Autor: 24sedam

Ovaj sport je i u Kikindi sve popularniji. Drago mi je da se naš grad upisao u listu Svetske streličarske federacije - rekao je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu

24SEDAM KIKINDA Drugi "Vidovdanski kup" okupio 62 streličara
CDA_1876-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Streličarsko udruženje "Apolo" organizovalo je u nedelju, na Vašarištu, Drugi "Vidovdanski kup, Vojvodina open".

Takmičenje su podržali Streličarski savez Vojvodine i lokalna samouprava. U ime grada domaćina, 62 streličara iz desetak gradova, pozdravio je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

- Ovaj sport je i u Kikindi sve popularniji. Drago mi je da se naš grad upisao u listu Svetske streličarske federacije. Dan ranije, zahvaljujući prvom "Mamut open Kikinda", naš grad se našao i na košarkaškoj mapi Srbije i sveta. Sve su to jasni pokazatelji da je Kikinda grad sporta - kategoričan je Pecarski.

Opština Kikinda
 

Direktor Drugog "Vidovdanskog kupa, Vojvodina open", Ljubomir Zamurović, precizirao je da se radi o takmičenju u olimpijskom streličarstvu, disciplini koja se gađa na Olimpijskim igrama, na distanci od 70 metara.

- U odnosu na premijerno izdanje našeg “Vidovdanskog kupa”, ovoga puta, ugostili smo dvadeset takmičara više. Naš klub imao je predstavnike u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Takmičili su se i veterani. Posebno smo ponosni na činjenicu da se Kikinda prvi put našla na sajtu Svetske streličarske federacije. Nadamo se da ćemo naredne godine ugostiti i inostrane streličare - naveo je Zamurović. 

Opština Kikinda
 

Da su “Apolo”i Kikinda dobri domaćini potvrdio je Dragan Svilanović, predsednik nacionalnog streličarskog saveza. Pohvalio je domaćine, a naročito Zavišu Lučića, trenera SU “Apolo” i generalnog sekretara Streličarskog saveza Srbije.

- Teren je fantastično sređen. Ni Novak Đoković nema bolje uslove na Vimbldonu. Pred nama je vrelo streličarsko leto i nekoliko značajnih turnira, a sve počinje ovde u Kikindi - kazao Svilanović.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike