24SEDAM KIKINDA Akvatlon okupio stotinak takmičara iz cele Srbije

04.07.2021

15:47

0

Autor: 24sedam

Akvatlon, kao disciplina triatlon programa, obuhvata plivanje i trčanje

24SEDAM KIKINDA Akvatlon okupio stotinak takmičara iz cele Srbije
CDA_1936-w1024 - Copyright Opština Kikinda

Prvi “Velikoselski akvatlon” okupio je danas stotinak takmičara svih uzrasnih kategorija iz cele Srbije. U plivanju, a potom i trčanju, okušali su se predstavnici klubova iz Beograda, Sremske Mitrovice, Pančeva, Novog Sada, Kragujevca, Valjeva, Zaječara i Kikinde.

- Pored triatlonaca, u akvatlonu su se oprobali i drugi sportisti. Akvatlon, kao disciplina triatlon programa, obuhvata plivanje i trčanje. Najpre u bazenu, a potom u centru sela, kao i na stadionu “Kozare”, plivale su i trčale sve uzrasne kategorije, od mlađih pionira do rekreativaca veterana - rekla je Dragana Pecarski, članica organizacionog tima “Velikoselskog akvatlona”.

Nesvakidašnji sportski događaj, uz podršku Triatlon saveza Srbije i lokalne samouprave, organizovao je ATP triatlon klub iz Valjeva. Na čelu kluba je Branislav Kovačević, meštanin Banatskog Velikog Sela koji živi i radi u Valjevu.

- Gotovo svi klubovi iz Srbije, koji su u sistemu takmičenja, uzeli su učešće u prvom “Velikoselskom triatlonu”. Triatlon je sport mladih i odlična priprema za plivače, atletičare i bicikliste, a naročito mlađe takmičare - naveo je Kovačević.

Da je ovo takmičenje upotpunilo bogatu sportsku ponudu ovog leta, ukazao je Dragan Pecarski. član GV za sport i omladinu.

- Prijatno me je iznenadilo učešće velikog broja takmičara svih uzrasnih kategorija. Nadam se da će ovo takmičenje u Banatskom Velikom Selu postati tradicionalno i upotpuniti postojeću sportsko- zabavnu ponudu - rekao je Pecarski.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike