Priča o Draganu nas je sve pogodila, a sada je dobila epilog: Čovek iz šume je konačno na bezbednom (FOTO)

22.11.2021

12:42

0

Kosio sam ručno po 40 kosa livade. Ali ostao sam bez ičega, bilo me je sramota da tražim pomoć od bilo koga. Sklonio sam se ovde i mučim svoju muku, rekao je on

Priča o Draganu nas je sve pogodila, a sada je dobila epilog: Čovek iz šume je konačno na bezbednom (FOTO)
šesta fotka - Copyright Printscreen/TV Prva

Dragan Bradić Sergije (54), koji je živeo više od šest meseci u improvizovanoj zemunici u šumi na planini Javor, zbrinut je zahvaljujući upravi opštine Ivanjica, koja je za njegov slučaj saznala iz medija, i sada se nalazi na bezbednom.

Sergije je nedavno razgovarao sa novinarom "Glasa zapadne Srbije" Gvozdenom Nikolićem, kojem je rekao da je prinuđen da živi na taj način jer je ostao bez zemlje i krova nad glavom, te da preživljava od hrane koju nađe u prirodi, pečuraka, borovnica i divljih jagoda i jabuka.

- Kosio sam ručno po 40 kosa livade. Ali ostao sam bez ičega, a bilo me je sramota da tražim pomoć od bilo koga. Sklonio sam se ovde i mučim svoju muku - rekao je on.

- Nemam kud, teško mi je. Izdržavao sam majku, oca, vodio imanje, a onda mi je sve oteto, čak sam i u zatvoru završio na deset meseci, iako nisam bio kriv - ispričao je on.

- Dođe zadnje, nemam kud i gotovo. Bio sam na Košarama, pune su mi noge gelera. Ali drago mi je, otišao sam zbog naše dece. Zbog njih sam davao i poslednji dinar - kroz suze je govorio Sergije.

Noću jedva i da spava, a nadu mu uliva jutro.

- Kad dođe noć crna... nikad svanuti... Kad svane, malo je bolje. Bude me šumovi divljih životinja, samo osluškujem. Slušaš lisca, mečki koliko hoćeš, lišće šuška po celu noć. Šta ima da se plašim, ja sam mrtav čovek koji hoda - kazao je ovaj nesrećni čovek. 

Događalo se i da po sedam dana ne okusi ništa, a za vodu mu je malo lakše, nabavlja je sa obližnjeg izvora.

- Tri divlje jabuke su mi večera. Malo ih izgorim. Ručak ponekad jedna jabuka - objasnio je ovaj Ivanjičanin, koji je pokazao i koliko je mršav.

Pomoć nije tražio ni od koga, kako kaže, sramota ga je.

Zime se posebno plašio.

- Neće me zateći sneg živog, sigurno. Uvukla mi se zima u kosti, nikada se ugrejati neću - jadao se on.

Ipak, Dragan sneg neće dočekati sam, u šumi.

Naime, predsednik opštine Momčilo Mitrović i Sergijeve komšije, iste noći kada su saznali da on spava u planini, otišli su tamo i ubedili ga da krene sa njima. 

- Smestio sam ga u internat, pozvao lekare da ga pregledaju, da vide kako stoji zdravstveno. Bio je vidno iscrpljen, jedva se kretao. Sve smo preduzeli da mu pomognemo i da ga zbrinemo - rekao je Mitrović, i dodao da je Sergije dobio novu šansu za život i da će mu pomoći u tome.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike