Praznik vina u srcu Šumadije: Narednog vikenda u srpskoj Toskani održava se "Oplenačka berba"

03.10.2021

15:18

0

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za petak u 14 časova

Praznik vina u srcu Šumadije: Narednog vikenda u srpskoj Toskani održava se "Oplenačka berba"
Copyright RINA

U srpskoj Toskani narednog vikenda zvanično će početi 58. Oplenačka berba - praznik koji slavi vino, vinogradare i vinare.

Obeležavanje "Oplenačke berbe" u Topoli počeće u petak, dečjim programom na Vinskom trgu od 10 časova. Svečano otvaranje 58. Oplenačke berbe zakazano je za 14 časova u Karađorđevom gradu, a od 15:30 započeće i obeležavanje manifestacije "Miholjski susreti sela".

U 16 časova u Vinskoj ulici svečano će biti otvoren sajam vina, suvenira i domaće radinosti, dok je za 18 časova zakazana etnomuzikološka radionica - pevanje iz vika ili kako naučiti pevanje iz vika.

Drugog dana Oplenačke berbe, u subotu od sedam časova započeće takmičenje u pripremi gulaša "Kraljevski kotlić" na platou ispred Vizitorskog centra, a za 10 časova je zakazan Kulturno umetnički program na Vinskom trgu.

RINA
 

U 10 časova održaće se Nacionalna izložba pasa svih rasa na Fudbalskom igralištu u selu Žabare. Od 12 časova je izložba grozđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole "Kralj Petar I“.

U 13 časova na Vinskom trgu dodeliće se nagrade sa 17. Međunarodnog ocenjivanja vina i rakija. U 14:30 sa Oplenca do Karađorđevog grada proćiće svečani defile učesnika Sabora izvornog narodnog stvaralaštva, a u 15 časova Sabor će biti svečano i otvoren u Karađođevom gradu. Za 19 časova zakazan je koncert Dejana Petrovića i Big Benda na Vinskom trgu.

Poslednjeg dana "Oplenačke berbe", u nedelju u 11 časova održaće se koncert KUD Oplenac sa gostima na Vinskom trgu, a od 12 časova X susreti mladih pevačkih grupa Srbije.

U 17 časova na Vinskom trgu koncert će održati i "Amadeus bend“ čime će se i završiti ovogodišnja "Oplenačka berba".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike