Pomak ka uređenju Rudnika: Završena prva faza radova na Vizitorskom centru

01.12.2020

07:44 >> 10:44

0

Ukupna vrednost izvedene rekonstrukcije je 10.428.408 dinara

Pomak ka uređenju Rudnika: Završena prva faza radova na Vizitorskom centru
Copyright RINA

Prva faza radova na izgradnji Vizitorskog centra je završena – odrađeni su grubi građevinski radovi na izgradnji podruma i prizemlja objekta. Ukupna vrednost izvedenih radova je 10.428.408 dinara. Za drugu fazu, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odobrilo je značajna sredstva.

RINA

– Javna nabavka za drugu fazu radova na Vizitorskom centru na Rudniku raspisana je danas. Za ovu namenu Ministartsvo trgovine, turizma i telekomunikacija opredelilo je osam8 miliona dinara, a drugom fazom radova biće obuhvaćeni izrada potkrovlja, ukrovljavanje objekta, postavljanje podnih ploča i pregradnih zidova u prizemlju, kao i kompletne spoljne stolarije – kaže Branko Martinović, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu i saobraćaj.

U toku je i prva faza radova na izgradnji otvorenih bazena nedaleko od samog Vizitorskog centra, koja podrazumeva pripremne zemljane radove, zatim betonske, armiračke i hidroizolaterske radove. Vrednost radova je oko 24 miliona dinara, obezbeđenih iz sredstava lokalne samouprave, a rok za završetak prve faze je 15. januar sledeće godine. Izvođači radova su firme SET d.o.o. i “IN Tehnik” iz Šapca, zajedno sa preduzećem “HG Hidro”.

RINA

– Obišao sam danas radove i preneo odgovornim licima i šefu gradilišta svoje nezadovoljstvo zbog zatečenog broja radnika, ali su mi rekli da će dinamiku postići u narednim danima i ispoštovati zadate rokove. Predviđeno je da radovi budu završeni do 15. januara, ali biću zadovoljan i ako budu završeni do kraja januara, imajući u vidu da ima još dosta radova koje treba uraditi, poput stranica velikog i malog bazena, zatim objekata koji su predviđeni (tuševi, svlačionce, šank na otvorenom) i svega ostalog što treba da sadrži jedan ovakav kompleks – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike