U dva mesta u opštini Gornji Milanovac proglašena vanredna situacija

01.07.2024

15:34

0

Autor: I.K.

Naloženo je formiranje seoskog odbora radi upravljanja seoskim vodovodom

U dva mesta u opštini Gornji Milanovac proglašena vanredna situacija
Copyright Profimedia

Zbog posledica elementarne nepogode, nedostatka vode za piće, na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, proglašena je vanredna situacija u naseljenim mestima Teočin i Brezna.

Javnom komunalnom preduzeću je naloženo da obezbedi cisternu sa pijaćom vodom za meštane ovih mesnih zajednica sve do ukidanja vanredne situacije.

Takođe, naloženo je formiranje seoskog odbora radi upravljanja seoskim vodovodom i doneta je zabrana korišćenja vode iz seoskog vodovoda za zalivanje poljoprivrednih kultura, pranje automobila i mehanizacije.

Podsetimo, Sektor za vanredne situacije MUP-a izdao je upozorenje za Mionicu o mogućim vremenskim nepogodama večeras i sutra, kao i grmljavinskiim nepogodama sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se večeras, u toku noći i sutra očekuju  grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. Izdato je i hidrološko upozorenje da su zbog predstojećih padavina koje se očekuju tokom noći i sutra moguća lokalna izlivanja manjih bujičnih vodotokova.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike