Upozorenje MUP-a: U ovom delu Srbije očekuju se oluja, grmljavina i grad, a moguće su i poplave!

01.07.2024

10:48

0

Autor: R.M.

Predviđa se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada

Upozorenje MUP-a: U ovom delu Srbije očekuju se oluja, grmljavina i grad, a moguće su i poplave!
Copyright ANJUG/ Opština Mionica/ Marina Bojinović

Sektor za vanredne situacije MUP-a izdao je upozorenje za Mionicu o mogućim vremenskim nepogodama večeras i sutra, kao i grmljavinskiim nepogodama sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

Predviđa se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada. Radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja i materijalnih dobara.

- Apelujemo na građane da budu veoma obazrivi, da se redovno informišu o meteorološkim uslovima i da prate savete nadležnih službi i Opštinskog štaba za vanredne situacije - upozorila je na zvaničnoj prezentaciji Opština Mionica.

Oni su naglasili da se mogu očekivati bujične poplave, ozbiljne teškoće u urbanim sredinama, posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima, problemi u saobraćaju i transportu, moguća pojava odrona i klizišta, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti, kao i rizik od udara groma.

Naglašava se da to može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama. Moguća je šteta na imovini, kao i povređivanje ljudi.

- Štab za vanredne situacije preduzima sve mere u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda koje su pogodile teritoriju opštine Mionica i podiže spremnost za preduzimanje mera na sprečavanju i ublažavanju posledica potencijalnih elementarnih nepogoda - piše na sajtu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike