Odjednom je nešto puklo! Ovako izgleda kuća u Gornjem Milanovcu na koju je pala protivgradna raketa (FOTO)

14.06.2024

11:04

0

Dramatične slike nakon nevremena i u Topoli, grad veličine oraha opustošio voćnjake

Odjednom je nešto puklo! Ovako izgleda kuća u Gornjem Milanovcu na koju je pala protivgradna raketa (FOTO)
Copyright RINA

Silovito nevreme tokom jučerašnjeg dana pogodilo je opštinu Gornji Milanovac, velika materijalna šteta pričinjena je na voću i povrću, ali i na brojnim automobilima koji su skoro potpuno razlupani od ledenica.

U Ulici proleterskih brigada na porodičnu kuću pala je i neeksplodirana protivgradna raketa.

RINA
 

- Čuli smo da je nešto puklo, a onda i saznali da je raketa proletela kroz krov. Samo pukom srećom u tom trenutku nije bilo nikoga u tom delu kuće i nije bilo žrtava - kažu za RINU Milanovčani.

RINA
 

Porodicu u čiju kuću je upala protivgradna raketa posetio je i prvi čovek ove opštine Dejan Kovačević, koji je istakao da će opštinske ekipe za procenu štete već sutra krenuti na teren kako bi se popisala sva nastala šteta.

- Pukom srećom prošlo je bez žrtava. Opština će nadoknaditi štetu porodici, a svakako ćemo tužiti proizvođača raketa - rekao je Kovačević.

RINA
 

Oluja pogodila i Topolu

Oluja praćena gradom veličine oraha pogodila je i sela u okolini Topole i Aranđelovca. Najviše su stradla topolska sela Lipovac, Vaganac, Kloka, Belosavci, Zagorica, Natalinci, dok su u Aranđelovcu najgore stradala sela Banja i Vukosavci.

RINA
 

Prema rečima meštana topolskih sela, šteta na poljoprivredi je ogromna, uzevši u obzir to da je ovo drugi put za poslednjih 10 dana da ih pogađa ovako snažno nevreme.

- Grad je padao skoro 20 minuta, u dvorištu je bilo kao usred zime, sve je bilo belo. Nikada do sad nije ovako bilo, a što je najgore, kiša i dalje ne prestaje, a pada od pet po podne. Šteta na voću, povrću i ratarskim usevima je ogromna. Kako će seljaci ovo preživeti, ne znam - kaže meštanin sela Krčevac.

RINA
 

Prema rečima Mire Radovanović iz topolskog sela Lipovac, nevreme je taj kraj zahvatilo u dva navrata, prvo praćeno gradom, a zatim jakom kišom.

- Odjednom se smračilo kao da pada noć. Tamni oblaci su se nadvili sa svih strana. Prvo je počela da pada jaka kiša, a onda i grad, koji je padao oko pet minuta. Zatim je sve stalo, progrejalo je sunce, ali je onda naišao drugi oblak i ponovo je počela da pada kiša - rekla je ona.

Inače, Topolu je i u toku prošle sedmice pogodilo nevreme praćeno krupnim gradom koji je izazvao štetu na poljoprivrednim kulturama.

Bous video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike