Deca su se igrala upaljačem? Oglasio se prevoznik nakon što se autobus pun osnovaca zapalio kod Vrnjačke Banje: "Ispitaćemo incident"

05.06.2024

16:39

0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ugašen požar na autobusu kod Vrnjačke Banje

Deca su se igrala upaljačem? Oglasio se prevoznik nakon što se autobus pun osnovaca zapalio kod Vrnjačke Banje: "Ispitaćemo incident"
Copyright Instagram printscreen/beograd_info

Da se autobus sa učenicima koji su otišli na Kopaonik na ekskurziju zapalio u povratku, potvrđeno je od ovlašćenog lica kompanije "Leka prevoz".

Učenici OŠ Momčilo Živojinović iz Mladenovca bili su na Kopaoniku, a 12 kilometara pre Vrnjačke Banje zapalio se autobus.

Kako je rečeno, na svu sreću nema povređenih osoba, i sada se utvrđuju okolnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beograd Info (@beograd_info)

 

- Na svu sreću svi su bezbedni, sada ispitujemo da li se autobus zapalio na parkingu ili u pokretu. Nismo sigurni ni da li su se deca igrala upaljačem. Tek ćemo znati kad se sve ispita. Hitna pomoć i policija bili su na licu mesta i sada je situacija pod kontrolom - reklo je ovlašćeno lice pomenutog prevoznika za Telegraf.rs.

Dačić: Ugašen požar na autobusu kod Vrnjačke Banje, svi bezbedno napustili vozilo


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ugašen požar na autobusu kod Vrnjačke Banje, koji je prevozio na ekskurziju učenike iz Mladenovca.

U trenutku izbijanja požara u autobusu je bilo 76 putnika i svi su bezbedno napustili autobus, rekao je Dačić, saopštio je MUP.

“Ugašen je požar na spratnom autobusu, koji je u vlasništvu kompanije "Leka prevoz" iz Zvečke kod Obrenovca, koji se dogodio u mestu Stanišići, kod Vrnjačke Banje. Autobus je prevozio učenike šestog razreda Osnovne škole "Momčilo Živojinović" iz Mladenovca, koji su juče krenuli u dvodnevnu ekskurziju", rekao je on. 

Uviđaj je u toku po nalogu tužioca, nakon čega će dalje postupati u cilju utvrđivanja odgovornosti, dodao je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike