Detalji nesreće u Grčkoj: Poznat razlog zbog kojeg se zapalio autobus sa niškim maturantima; Agencija: Nije bilo dramatično (VIDEO)

25.04.2023

17:50

0

Autor: M. Vu.

Incident se desio tokom zadnjeg dana četvorodnevne ekskurzije u Grčkoj na delu autoputa od Igumenice prema Solunu

Detalji nesreće u Grčkoj: Poznat razlog zbog kojeg se zapalio autobus sa niškim maturantima; Agencija: Nije bilo dramatično (VIDEO)
Copyright printscreen/Instagram/192.rs

Maturanti Ekonomske škole u Nišu koji su se u nedelju vraćali sa Krfa prošli su srećom nepovređeni, nakon što je iz zadnjeg dela autobusa počeo da izbija gust dim. Incident se desio 23. aprila u prepodnevnim časovima, zadnjeg dana četvorodnevne ekskurzije u Grčkoj, na delu autoputa od Igumenice prema Solunu.

 Na svu sreću svi su na vreme izašli iz autobusa, pa nema povređenih.

- Po povratku s ekskurzije sa maturanatima Ekonomske škole u Nišu oko 10 časova juče po našem vremenu na putu od Krfa ka Solunu zapalio se autobus pun đaka tako da su svi panično iskakali iz autobusa i spasavali se od ogromnog dima koji je kuljao iz autobusa nasred autoputa. Deca su brzo evakuisana i dobro su, ali zamalo da dođe do strašne nesreće. Bilo kako bilo, bitno je da su svi živi i zdravi ali sa uspomenama koje nikako nisu želeli da imaju sa ovog putovanja - rekla je majka jedne od učenica koja je putovala ovim autobusom.

U Grčku je otišlo stotinak đaka u dva autobusa, a prema izjavama svedoka, prva je dim i vatru videla devojčica iz drugog autobusa, koji je išao iza zapaljenog, dok đaci u zapaljenom autobusu nisu ništa videli, a ni osetili.Kako su nam rekli roditelji đaka koji su bili u autobusu, oni su bežali glavom bez obzira ,bukvalno preskakajući jedni druge kako bi što pre pobegli iz vozila. Kada su izašli na bezbedno, po njih je došao drugi autobus i deca su se vratila u Srbiju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Deca su čula kada je vozač pričao sa profesorima da je autobus zadimio jer se dovod za gorivo se prekinuo ili izvukao, pa je onda gorivo kapalo na motor - rekao je otac jednog učenika.

On je otkrio da su učenici čekali jedan sat pored puta da po njih dođe drugi autobus i preveze ih do Soluna, a onda je tu došao autobus koji je agencija VIP turs, sa kojom su putovali poslala iz Srbije drugo vozilo.

- Deca su se posle kvara autobusa koji se dogodio devet ujutru vratili u Niš oko tri časa iz ponoći, u noći između nedelje i ponedeljka.

Vlasnik turističke agencije: Nije bilo tako dramatično!

Vlasnike turističke agencije „VIP turs“ Slobodan Tarlać rekao je da su oba autobusa koja su vozila učenike Ekonomske škole na Krf pre polaska prošla tehnički pregled i potvrđeno je da su ispravni.

- Da autobus nije bio ispravan ne bi bez problema mogao da pređe više od 700 kilometara od Niša do Krfa. Niko ne može da predvidi kvar, ali uopšte nije bilo dramatično kao što roditelji kažu. Nije bilo požara, nije bila ugrožena bezbednost putnik. Dogodio se kvar, vozač je video da se zadimio zadnji deo, stao je i učenici su izašli napolje. Protivpožarni aparat nije koristio, autobus je prestao da se dimi čim je isključio motor - kazao je Tarlać.

Prema njegovim rečima, za manje od jednog sata agencija je angažovala autobus iz Grčke koji je učenike prevezao do Soluna, a tu ih je preuzemo autobus koji je poslat iz Srbije.

- Ni u jednom trenutku bezbednost učenika nije bila ugrožena, niti je bilo bitnijeg odstupanja od plana putovanja. Do dolaska grčkog autobusa stajali su na parkiralištu. Potom su obilazili Solun kao što je i bilo planirano, a za to vreme je stigao drugi autobus. Vratili su se u Niš sa sat, dva zakašnjenja što je kod tako dugih putovanja, uobičajno odstupanje - rekao je Tarlać.

Rukovodstvo Ekonomske škole za sada se nije oglasilo povodom incidenta sa autobusom. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike