Kad nabujaju, ove dve reke su velika opasnost za građane: Počelo uređenje korita Trnavice i Jošanice u Novom Pazaru

03.06.2024

18:04

0

Mehanizacija je već na terenu, a planirana je izgradnja više od sedam kilometara korita

Kad nabujaju, ove dve reke su velika opasnost za građane: Počelo uređenje korita Trnavice i Jošanice u Novom Pazaru
Počelo korićenje Trnavice i Jošanice u Novom Pazaru - Copyright Foto: RINA

Pre manje od mesec dana reke Trnavica i Jošanica izlile su se u pojedinim delovima Novog Pazara, a da se taj scenario više ne bi ponavljao i da građani više ne bi bili u opasnosti, u Novom Pazaru je zvanično počelo uređenje korita reka Trnavice i Jošanice, čime je otpočeo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za ovaj grad.

- Mehanizacija je već na terenu, a planirana je izgradnja više od sedam kilometara korita. Ovaj projekat, koji se smatra jednim od najprioritetnijih za Novi Pazar, ima cilj da omogući stanovnicima u blizini ovih reka život bez stalnog straha od mogućih poplava - rekao je za RINU direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Berin Ljajić, koji je zajedno sa ministrom Huseinom Memićem obišao radove.

On dodaje da će radovi na uređenju korita reka obuhvatiti izgradnju čvrstih obala i regulaciju vodotoka, čime će se smanjiti rizik od izlivanja vode tokom kišnih perioda.

Završetak radova planiran je za narednu godinu, ukupna vrednost ovog važnog projekta koji realizuje Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Vladom Sbije je oko 25 milona evra, a sredstva su obezbeđena iz kredita Svetske banke.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike