Iz vazduha se vidi kakva je katastrofa ostala posle nevremena u Novom Pazaru, mašine još na terenu (FOTO)

28.05.2024

08:58

0

Voda odnela puteve, a donela otpad

Iz vazduha se vidi kakva je katastrofa ostala posle nevremena u Novom Pazaru, mašine još na terenu (FOTO)
Copyright RINA

Sanacija puteva koji su uništeni usled nevremena koje je pogodilo Novi Pazar i dalje je u toku. Očišćen je i proširen otvoreni kanal u selu Lukocrijevo i povezan kanalom dužine 150 metara sa rekom Raškom.

- Stari propusti su zamenjeni novim betonskim cevima većeg prečnika, čime je značajno povećan protočni kapacitet. Sve ove mere preduzete su kako meštani ne bi strahovali od budućih padavina - rekao je za RINU Dženan Nurović iz JP za uređenje građevinskog zemljišta.

RINA
 

U selu Lukocrijevo izlio se i potok nakon 50 godina, što dokazuje da ovakvo nevereme Novopazarci ne pamte.

- U toku je sanacija puteva i u Trnavi. Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta, drugih javnih preduzeća i privrednih subjekata su na nekoliko lokacija u tom delu grada - istakao je Nurović.

Voda je odnela i put u selu Sitniče. Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta rade na sanaciji putnog pravca koji je tim meštanima jedini za komunkaciju sa gradom.

Makadamski put u selu Sitniče bio je u potpunom prekidu, a posebno sporna je krivnina koja vodi prema selu. Meštani kažu da je voda 21. maja nosila sve pred sobom, a automobilom je bilo nemoguće proći ovuda. Mehanizacija JP za uređivanje građevinskog zemljišta je danima na terenu, a u toku je i sanacija ovog puta, za koji meštani kažu da im je od velikog značaja.

RINA
 

Na sanaciji puta i u ovom delu grada će se raditi dok ne bude prohodan.

U toku je sanacija puteva i u Trnavi. Radnici JP za uređivanje građevinskog zemljišta, drugih javnih preduzeća i privrednih subjekata su na nekoliko lokacija u tom delu grada.

RINA
 

Otpad na brani

Nakon nevremena koje je zadesilo Novi Pazar izlila se i Tnavica, a osim što su uništeni putevi, otpad se nakupio i na brani u Trnavi, čije je čišćenje u toku.

Meštani koji žive u blizini brane kažu da je reakcija nadležnih bila brza, mehanizacija je odmah stigla, ali je Trnavica bila nepredvidiva. 

Mehanizacija je radila i na sanciji rečnog korita, ali i puteva u Trnavi, koje je voda odnela. U Trnavi se radi na nekoliko lokacija, s obzirom na to da je naselje koje je najviše pretrpelo štete prilikom nevremena 21. maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike