Ovako izgleda čačanska Knez Mihailova iz vazduha: Veličanstveni prizori centra grada na Moravi, urađena velika pešačka zona (FOTO)

30.05.2024

11:23

0

Posle 70 godina, Čačak je opet dobio svoju pravu pešačku zonu

Ovako izgleda čačanska Knez Mihailova iz vazduha: Veličanstveni prizori centra grada na Moravi, urađena velika pešačka zona (FOTO)
Copyright RINA

Pre nekoliko meseci čitava Srbija saznala je da će grad Čačak dobiti svoju novu pešačku zonu u samom centru, kao i da će to bitio svojevrsna Knez Mihailova na čačanski način. Vredni neimari nisu gasili svoje mašine i sada je zavšreno ukupno 80 odsto svih radova, a slika u srcu grada na Moravi je već sad veličanstvena. Veliki prostrani trg, spomenici, prostor bez automobila i sa dodatanim sadržajima. 

- Posle 70 godina, Čačak je opet dobio svoju pravu pešačku zonu. Tu je i biciklistička staza za sve građane ali i turiste, cilj nam je i njeno proširenje tako da zaista može da se uživa u vožnji kroz najlepše delove grada. Radovi su skoro svi završeni, najviše vremena utrošeno je na podzemne instalacije koje su već bile i dotrajale. Tako da smo mrežu proširivali, menjali i rekonstruisali. Uz novi trg i pešačku zonu, građani su dobili i kvaliteniju uslugu kad je ta mreža u pitanju, rekao je za RINU gradonaćelnik Čačka Milun Todorović.

 

On dodaje da je do potpunog i kompletnog završetka radova ostalo manje od dvadesetak dana i da su u pitanju takozvani "kozmetički" radovi. 

- Ostalo je još da se uradi rasveta, ozelenjavanje površina. Biće ovo zaista jedna prelepa slika koju šaljemo u svet iz centra Čačka. Ovakav trg i pešačku zonu nemaju ni mnogo veči gradovi. Veliku pažnju posvetili smo naravno i našem Hramu koji se nalazi u centru grada. Obnovljena je njegova unutrašnjost, otvoren Pravoslavni muzej, biće urađena i na njemu rasveta. To će biti zaista sve zajedno jedna celina koja će služiti za ponos građanima, ali i ostati budućim generacijama, istakao je Todorvić. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike