Šapić: Pretvaranjem Pariske ulice u pešačku spojićemo Kalemegdan i Knez Mihailovu (FOTO)

21.05.2024

13:02

0

Kada je u pitanju tramvajski saobraćaj, Šapić navodi da će on kao i do sada saobraćati normalno u delu Karađorđeve ulice i Ulice cara Dušana

Šapić: Pretvaranjem Pariske ulice u pešačku spojićemo Kalemegdan i Knez Mihailovu (FOTO)
Copyright Grad Beograd

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas plan za uređenje Pariske ulice i rekao da će se njegovom realizacijom proširiti pešačka zona oko Knez Mihailove ulice i spojiti sa Kalemegdanom, a da će Beograđani konačno dobiti rešenje koje odavno zaslužuju.

Grad Beograd
 

Šapić je na konferenciji za medije organizovanoj kod pešačkog prelaza koji spaja Knez Mihailovu i Kalemegdan rekao da se nada da je došlo vreme za realizaciju ideje koja odavno postoji, a koja će promeniti centar grada i učiniti ga zaista pravom pešačkom zonom. On je dodao da će idejno rešenje biti dorađivano u toku sledećih nekoliko meseci, a da očekuje da se na jesen stvore uslovi za realizaciju, te da će prostor od Uzun Mirkove ulice pa do vrha Pariske postati veliko šetalište i kako je ocenio jedan od najlepših delova grada.

- Omogućićemo Beograđanima i onima koji dođu u naš grad da od Beogradskog pobednika, kroz čitav Kalemegdanski park, pa do Terazijske česme pešače neometano bez saobraćaja. To će naravno učiniti i da u ovom delu i vazduh bude nešto čistiji i da bude manje gužvi - rekao je Šapić.

Grad Beograd
 

Kada je u pitanju tramvajski saobraćaj, Šapić navodi da će on kao i do sada saobraćati normalno u delu Karađorđeve ulice i Ulice cara Dušana, a da postoji ideja da od Ulice cara Dušana saobraća jedno šatl vozilo koje će voziti do Uzun Mirkove i tu ići ukrug.

 


Šapić dodaje da će plan u tom prostoru predvideti bašte i restorane i ocenio da će trg kada bude bio završen biti na ponos svih građana prestonice.

- Obilaznica oko Kalemegdanske tvrđave će ostati. Ideja nam je da je proširimo sa još dve trake, tako da svako ko iz Karađorđeve može da dođe do Cara Dušana i obrnuto - rekao je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike