Luka je mali pobednik u kucanju vaskršnjim jajima: Mališani iz Gornjeg Milanovca na najlepši način proslavili veliki praznik (FOTO)

07.05.2024

15:14

0

Ova manifetacija pod nazivom "Tucijada" pokrenuta je pre tri godine, od strane članova kabineta predsednika opštine

Luka je mali pobednik u kucanju vaskršnjim jajima: Mališani iz Gornjeg Milanovca na najlepši način proslavili veliki praznik (FOTO)
Takmičenje - Copyright RINA

Trećeg dana Vaskrsa, u Parohijskom domu crkve Svete Trojice u Gornjem Milanovcu organizovano je takmičenje u kucanju jajima. U nadmetanju su, kao i prethodnih godina učestvovali mališani iz Predškolske ustanove „Sunce” koji su sa velikom radošću dočekali ovaj dan.

Ova manifetacija pod nazivom "Tucijada" pokrenuta je pre tri godine, od strane članova kabineta predsednika opštine.

- Prezadovoljan sam jer učimo decu od malih nogu da poštuju tradiciju i veru, jer bez kulture, vere i tradicije ne postoji idenitet jednog naroda, a bez identiteta ne postoji ni narod. Drago mi je što se u školama sve više dece prijavljuje za veronauku, jer to jeste jedan od načina kako možemo da očuvamo veru i tradiciju - rekao je za RINU predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

RINA
 

Predsednik je uručio nagradu pobedniku ovog takmičenja Luki Joksiću, a nakon toga je imao priliku da se kuca sa njim.

Pobednik Tucijade je dobio diplomu i vaučer u vrednosti od 5.000 dinara koji može iskoristiti u knjižari „Original”, dok su drugoplasirani i trećeplasirani uz diplome, dobili vaučere u vrednosti od 3.000 dinara, koje takođe mogu iskoristiti u knjižari.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike