Najneverovatnije kucanje jajima ikada: Čačani zaronili u Zaovinsko jezero, ispoštovali srpske običaje čak i pod vodom (FOTO/VIDEO)

18.04.2023

10:48

0

Ovi heroji učestvovali su u spasavanju ljudi nakon pada mosta u Ovčar Banji

Najneverovatnije kucanje jajima ikada: Čačani zaronili u Zaovinsko jezero, ispoštovali srpske običaje čak i pod vodom (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Čitava Srbija, ali i region čuli su za hrabre ronioce iz Čačka koji su zaronili u dubine jezera Rovni i bez straha obišli i javnosti pokazali unutrašnjost potopljene svetinje Valjevske Gračanice. 

Nad tim prizorima niko nije ostao ravnodušan. Međutim, ovi momci ne odmaraju čak ni praznikom, pa su za Uskrs neki od članova obišli Zaovinsko jezero podno Tare i ponovo su zabeležili neverovatne prizore.

- Većim praznicima klub teži otići na neku od poznatih destinacija. Za Uskrs smo se uputili na Zaovinsko jezero, bez obzira što nismo bili sigurni za vremenske prilike. Na svu sreću, uslovi su bili dobri, pa smo zaronili. Po starom srpskom običaju poneli smo i vaskršnja jaja, ali je ovaj put tradicionalno kucanje bilo 15 metara ispod površine jezera. Lepota je u malim stvarima, a u poslednje vreme mi se trudimo da neke od njih i zabeležimo, rekli su za RINU ronioci Bojan Babić i Igor Milosavljević iz RSK Borac.

Ronilačko spasilački klub "Borac" ima oko 20 aktivnih članova, jednog instruktora i dva asistenta za sada.

Ovi hrabri momci osim istraživanja podvodnih dubina širom sveta, uvek su tu da pomognu svojim sugrađanima u svakoj nevolji. Učestvovali su i u spasavanju putnika kada je pao viseći most u Ovčar Banji.

Težu stranu posla za ove sportiste predstavljaju situacije kad ih angažuju kako bi pronašli osobe koje su u vodi nastradale. Iako nikome u tim trenucima nije lako i tada su na visini zadatka i zato kapa dole za ove Čačane.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike