Studentski dom košta samo 10 evra mesečno! Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji

23.04.2024

13:53

0

Letnja škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika - rekla je direktorka OŠ "Vuk Karadžić"

Studentski dom košta samo 10 evra mesečno! Besplatno školovanje za srpske srednjoškolce u Rusiji
Copyright RINA

Srednjoškolci iz Ljubovije ovog leta imaće priliku da tokom raspusta odu u Rusiju, na besplatno usavršavanje znanja i to na jednom od 500 ponuđenih univerziteta.

Gost srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma Vojislav Milić.

Ovo je jedan u nizu promotivnih događaja koji će srednja škola organizovati u narednom periodu u cilju predstavljanja visoko-obrazovnih ustanova kako bi srednjoškolci prepoznali svoja interesovanja za nastavak daljeg obrazovanja.

- Drago mi je što smo imali priliku da u našoj školi ugostimo predstavnika Ruskog doma i što je našoj deci ponuđena mogućnost besplatnog studiranja u Rusiji. Mi kao škola podržavamo svaki vid obrazovnog usavršavanja. Letnja škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika, istorije, geografije i opšte kulture. Putovanja obogaćuju svakog čoveka - izjavila je za RINU Nada Beatović direktorka OŠ "Vuk Karadžić".

Besplatne stipendije Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije obuhvataju: besplatno školovanje, zagarantovano mesto na budžetu - bez obzira na uspeh, zagarantovano mesto u studentskom domu, plaća se oko 10 evra mesečno i malu, ali zagarantovanu novčanu stipendiju, takođe bez obzira na uspeh.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike