"Mnogo smo se mučili bez normalnog puta": Meštani Ljubovije dobili novi most na Krupinskoj reci i asfaltirani put (FOTO)

02.10.2023

22:13

0

Ukupna vrednost projekta iznosila je 367.000 dolara

"Mnogo smo se mučili bez normalnog puta": Meštani Ljubovije dobili novi most na Krupinskoj reci i asfaltirani put (FOTO)
Most u Ljuboviji - Copyright Foto: RINA/ Mile Stančić

Na teritoriji opštine Ljubovija asfaltiranjem puta Alin Grm - Šarampov u dužini od dva kilometra i izgradnjom mosta i pristupnih saobraćajnica na Krupinskoj reci, rešeni su gorući problemi mnogih meštana. Sada će njihov život, kako kažu, biti dosta lakši i brži.

- Nismo imali normalnog puta, nisu mogli da prođu kamioni ni auta, most se krivio. Zato ovaj novi most će mnogo značiti nama koji ovde živimo. Preporodiće ovaj kraj. Bez mosta se nije moglo normalno živeti - kaže za RINU meštanin Ljubovije Jovan Vasilkević.

Foto: RINA/ Mile Stančić
 

Ovaj veoma značajan projekat deo su programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), a realizovan je još jedan.

- Projekat „Unapređenje javne infrastrukture u podstandardnim seoskim naseljima Ljubovije“ ima za cilj unapređenje životnih uslova za žene i muškarce, devojčice i dečake koji žive u podstandardnim naseljima i poboljšanje njihovog prisutpa javnim službama, kroz pružanje podrške za aktivnost unapređenja javne infrastrukture - rekao je Milan Jovanović predsednik opštine Ljubovija.

Foto: RINA/ Mile Stančić
 

Ukupna vrednost projekta iznosila je 367.000 dolara, a osim asfaltiranja puta koji je žila kucavica za meštane i izgradnje mosta, biće kupljena kombinovana mašine „skip“, traktor i dve rotacione kosačice za traktor za potrebe JP „Ljubovija“.

- Koliko je realizacija ovih projekata važna najbolje se može videti na licima meštana koji su stvarno zadovoljni i srećni i to nam na najbolji način govori da radimo pravu stvar. Nadam se i daljoj saradnji sa Evropskom unijom a sve u interesu građana Ljubovije - zaključio je Jovanović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike