Učitelj Miomir drži časove drugačije od svih ostalih, zbog toga ga svi obožavaju: Deca jedva čekaju da dođu u školu!

17.04.2024

07:28

0

Nagrade se nižu, do sada su osvojili 111 učenici sa učiteljem

Učitelj Miomir drži časove drugačije od svih ostalih, zbog toga ga svi obožavaju: Deca jedva čekaju da dođu u školu!
Copyright Printscreen RTS

Miomir Dejanović koji je učitelj u Osnovnoj školi "Svetozar Marković" u Vranju, godinama u nastavi koristi stripove koje crta sam i sa svojim đacima. Tako, deca bolje razumeju gradivo, a za svoje radove osvajaju nagrade.

Strip u nastavi liči na igru, zabavu, a u stvari omogućava da se kroz tekst i crtež ponuđeni nastavni sadržaji brže uče i duže pamte. Ohrabruje đake da na zabavan način prenose važne životne poruke.

- Učili smo životne opomene da ne diramo mlađe od sebe i da ne treba da se bijemo - kaže Minja Janković, učenica.

Lana Milutinović dodaje da kroz strip iskazuje misli, svoja osećanja i maštu.

Ljubav prema stripu učitelj Dejanović učenicima prenosi već godinama, sadašnji uče i iz stripova starijih generacija. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvajaju nagrade.

Printscreen RTS
 

- Ja sam ovu medalju zlatnu osvojio za ovaj crtež i mogu reći da medalja može da se dobije i za likovno, ne samo za sport - ističe Ivan Trajković, učenik.

- Volim strip zato što nas je učitelj od prvog razreda naučio to da crtamo - rekla je Emilija Dimić.

Nagrade se nižu, do sada su osvojili 111 učenici sa učiteljem. Nihovi radovi krase školu, a pronašli su mesto i u zbirkama i zbornicima.

- Ja sam sa prošlom generacijom već uradio zbirku "Da ti nacrtam", skupljam stripove ovih učenika koji su sada kod mene. Tako da se nadam da će do kraja školske godine izaći još jedna druga zbirka edukativnih stripova - naglašava Miomir Dejanović, učitelj u OŠ "Svetozar Marković" u Vranju.

Prepoznat je rad Miomira Dejanovića, Mideja, dobijao je priznanja za najboljeg nastavnika na prostorima bivše Jugoslavije, najboljeg edukatora Srbije, svetosavsku i gradsku nagradu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike