Nije sve samo "suvi luksuz" na Zlatiboru: Jedna lokacija na srpskoj planini postaje sve popularnija

11.04.2024

11:55

0

Već decenijama je ovo turističko mesto ucrtano na mapi brojnih posetilaca iz Evrope i sveta

Nije sve samo "suvi luksuz" na Zlatiboru: Jedna lokacija na srpskoj planini postaje sve popularnija
Copyright RINA

Prepoznat po svojim prirodnim lepotama, ali i brojnim sadržajima, Zatibor je već decenijama ucrtan na mapi brojnih turista iz Evrope i sveta. Poslednjih godina naročito popularan je auto-kamp u kom konstantno raste broj posetilaca, pa je tako u odnosu na prethodnu zabeležen rast od čak 63,37 odsto.

- Kamp Zlatibor se sastoji od 50 kamp-jedinica i više lokacija za šatore, u izuzetno očuvanom prirodnom okruženju površine 1,5 hektara. Zadovoljava standarde za tri zvezdice. Smešten je pored magistralnog puta Beograd - Crnogorsko primorje i udaljen je 230 kilometara od Beograda, 240 od Podgorice i 185 od Sarajeva - kažu za RINU u Turističkoj organizaciji.

Prošle sezone zapažen je veći broj individualnih poseta, dok su kamp posetile i organizovane grupe. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp "Zlatibor" stiglo je iz Holandije, dok su kamp posetili i gosti iz Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe, na nemačkom tržištu beležimo rast i u smislu dolaska novih posetilaca kampa, ali i u smislu povratka starih gostiju - kažu u Turističkoj organizaciji Zlatibor, u kojoj se nadaju da će ove godine biti rekordna poseta kampu.

- Svaka parcela ima priključke za vodu i struju, a obezbeđen je i dovoljan broj parking-mesta. U letnjikovcu je gostima dostupan roštilj sa pratećom opremom. Pored kamp-jedinica, gostima su na raspolaganju i 22 ležaja u 10 soba. Svi sadržaji su prilagođeni osobama sa posebnim potrebama - dodaju u TO Zlatibor.

Za kraj ističu da su cene u kampu veoma pristojne, ali zavise od toga šta ko od kampera želi da ima u kampu, od broja osoba, da li je u pitanju kamp-prikolica ili auto-kuća.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike