Holanđani se odomaćili na Zlatiboru: Kamp sa tri zvezdice na srpskoj planini privlači sve više stranih gostiju

03.11.2023

09:53

0

Individualnih gostiju najviše je bilo iz Holandije i Nemačke, a zatim slede gosti iz Slovenije, Poljske, Češke - kažu u TO Zlatibor

Holanđani se odomaćili na Zlatiboru: Kamp sa tri zvezdice na srpskoj planini privlači sve više stranih gostiju
Zlatibor - Copyright RINA

Nakon uspešne letnje turističke sezone na Zlatiboru, i kamp na ovoj destinaciji može se pohvaliti odličnim rezultatima. U periodu od aprila do kraja oktobra 2023. godine zlatiborski kamp je zabeležio rast broja turista od 20 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

Smešten u prijatnom okruženju, nedaleko od centra Zlatibora, a dovoljno izdvojen od gužve, pružio je mnogobrojnim kamperima nesvakidašnju priliku za uživanje u planinskim pejzažima, kao i odmor u hladu zlatiborskih borova.

- Individualnih gostiju najviše je bilo iz Holandije i Nemačke, a zatim slede gosti iz Slovenije, Poljske, Češke... Posebno raduje povratak organizovanih grupa, koje već tradicionalno borave u zlatiborskom kampu - kažu u TO Zlatibor.

Najveći broj organizovanih grupa je iz Holandije i Nemačke, a u kampu su prvi put ove godine boravili i članovi "Senioren Kampeer cluba" iz Holandije.

- Iz godine u godinu broj kampera na Zlatibor raste. Odlični uslovi i kvalitet koji opravdava tri zvezdice kampa razlog su što se gosti iznova vraćaju na Zlatibor.  Aktivnosti Turističke organizacije Zlatibor, usmerene na promocije na inostranim i domaćim sajmovima, u elektronskim i štampanim medijima, uslovili su dolazak velikog broja kampera i sa novih tržišta - dodaju u lokalnoj turističkoj organizaciji.

Posvećen i dinamičan rad nastavlja se i tokom narednog perioda, kako bi rezultati bili što bolji, a posetioci što zadovoljniji boravkom u kampu na najposećenijoj planini Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike